İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oktay Kaynarca’dan “Ermeni” sorusu

TÜSİAD ile Kültür ve Turizm Bakanı’nın daha önce Türkiye’den gitmiş azınlıklara yaptığı çağrı sanatçılardan destek buldu… Oktay Kaynarca, Biz özür dileyelim. Onların bize yaptıklarından dolayı onlar özür dileyecekler mi?.. Garo Mafyan, Sürekli birileri çıkıp bir şeyler söylüyor. Ama hiçbir şey yapılmıyor… Volkan Bey’inde söyledikleri doğrudur. Bu çok insani bir açıklama. Zamanında benzer konuşmaları Başbakan’da Cumhurbaşkanı da yaptı.

***
TÜSİAD’ın etkili isimlerinden Volkan Vural’ın, “Türkiye’den gitmiş Ermenilerin çocuklarına vatandaşlık verelim” şeklindeki açıklamasının ardından, Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik’in, Türkiye’den giden azınlıkların tümüne yaptığı “ülkenize dönün” çağrısı, sanat camiası tarafından da olumlu karşılandı.
İşte sanatçıların görüşleri:
GARO MAFYAN: BU ÇOK İNSANİ BİR AÇIKLAMA
Sürekli birileri çıkıp bir şeyler söylüyor. Ama hiçbir şey yapılmıyor. Sonuçta siz kimliğinize karar verip doğmuyorsunuz. Doğunca size bir kimlik veriyorlar ve onu taşıyorsunuz. Volkan Bey’inde söyledikleri doğrudur. Bu çok insani bir açıklama. Zamanında benzer konuşmaları Başbakan’da Cumhurbaşkanı’da yaptı. Ben bu ülkeye çok şey borçluyum.
OKTAY KAYNARCA: ONLAR BİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?
Özür dileme mevzu artık abartılmaya başlandı. Bizim Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan sürülen vatandaşlarımızdan özür dilenecek mi? Tamam, her yerde barış olsun, Yurtta Sulh Cihanda Sulh ama geçmişteki meseleleri de kapatmak lazım. Bizden özür dileyen yok ama herkese biz yaklaşmaya çalışıyoruz. Biz özür dileyelim. Onların bize yaptıklarından dolayı onlar özür dileyecekler mi?
EZEL AKAY: ŞÜPHESİZ ÖZÜR DİLENMELİ
Çok sağlıklı bir adım bu. Şüphesiz özür dilenmeli. Siyasetçilerin genel olarak karşıt görüşleri olacaktır ama ahlak ve vicdan bunu gerektirir. Her ülke kendi insanlarına bunu yapmıştır. Gidenleri geri davet edelim. Üzerimizden vicdani yükleri atma zamanımız gelmiştir. Bunlardan sonra çok daha iyi bir ülke yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum.
BEHZAT UYGUR: ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR
Bir haksızlık yapılmışsa özür dilemek erdemdir. Dikkatinizi çekerim, ‘bir hata yapılmışsa’
SELDA ALKOR: BİZ BİR ARADA YAŞAMAYI SEVİYORUZ
Ben hiçbir zaman Ermeni, Kürt Yahudi ayrımı yapmadan bu yaşa geldim. Biz bir arada yaşamayı çok seven bir millet idik. Ne olduğunu anlayamadım bile. Bizi birbirimize kimler kattı onun ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bu ülkeye Türkiye adının konulmasından sonra biz hep kardeşçe iç içe büyüdük. Bundan sonrada böyle olmasını istiyorum.
AHMET ÖZHAN: DÜNYA HERKESE YETER
Anadolu’yu ülkesi kabul etmiş ve buradan gitmiş olan herkesin dönmesi de bunu istemekte normaldir. Yadırganacak bir şey değil. İspanya’dan kovulan Yahudiler’e Osmanlı kucağını açmıştır. Dünya vatandaşı olması itibariyle herkes buraya göç edebilir. Dünya herkese yeter.
HÜLYA KOÇYİĞİT: KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR!
Vatan bu topraklarda yaşamayı bilenler için vatandır. Elbette vatanını bırakmayan kendisini buraya ait hisseden herkese kapımız açıktır. Hepimiz eşit haklarla vatandaşız. Önemli olan kendini Türkiye vatandaşı hissetmek. İster ermeni olsun, ister kürt, ister laz, ister arap, ister çerkez önemli olan kendini bu topraklara ait hissetmektir.
HABER: BATUHAN ÖZKARDEŞLER / BUGÜN GAZETESİ
http://www.haber10.com/haber/351594/#.UUgdChwqySo

Yorumlar kapatıldı.