İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler “sözde soykırım” ümitlerini yeni seçilen Papa’ya bağladı

Ermenistan ve Ermeni diasporasına bağlı yayın organları Papalık görevine seçilen Jorge Mario Bergoglio’nun (Francis) sözde soykırım için çok önemli bir isim olduğunu yazdı. Ermenistan ve Ermeni diasporasına bağlı yayın organları Papalık görevine seçilen Jorge Mario Bergoglio’nun (Francis) sözde soykırım için çok önemli bir isim olduğunu yazdı. 2015 yılında sözde soykırım 100. Yılına atıfta bulunan Ermeniler, seçilen Papa’nın bu konuda kendilerinden yana politika izleyeceğini ümit ediyor.

Başta Asbarez olmak üzere bütün Ermeni yayın organlarında 2006 yılında Buenos Aires’te kardinallik görevini yapan Bergoglio’nun Arjantin’deki 24 Nisan anma törenlerini yönettiği ve Türkiye’ye sözde soykırımı şartsız bir şekilde kabul etmesi yönünde çağrıda bulunduğu iddia ediliyor.
Papa Francis’in 1915 olaylarının 100. yıldönümünde Türkiye’yi “soykırımı” kabul etmeye zorlamak için büyük bir şans olduğunu belirten Ermeni uzmanlar ise, uluslararası baskı mekanizmasının Papalık makamıyla daha cesur bir şekilde Türkiye’yi ikna edebileceğini öne sürüyor.
CİHAN
Kaynak : http://www.haber3.com/ermeniler-sozde-soykirim-umitlerini-yeni-secilen-papaya-bagladi-haberi-1841613h.htm#ixzz2Nd2gslLN
http://www.haber3.com/ermeniler-sozde-soykirim-umitlerini-yeni-secilen-papaya-bagladi-haberi-1841613h.htm

Yorumlar kapatıldı.