İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevag Balıkçı soruşturması genişletilmeyecek

Enis Tayman- enis.tayman@radikal.com.tr /
24 Nisan 2011’de, Ermeni Soykırımı Anma Günü ve Paskalya bayramına denk gelen günde Batman Kozluk’taki kışlada devre arkadaşı tarafından vurulan Sevag Balıkçı’nın ölümüyle ilgili davanın 13. duruşması dün Diyarbakır’da yapıldı. Balıkçı ailesinin avukatı İsmail Cem Halavut soruşturmanın genişletilmesi talep etti. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Savcı ise esas hakkında mütalaasında bilinçli taksirle adam öldürme suçlamasıyla ceza istedi. Duruşma 26 Mart’a ertelendi.

‘Sonucu Etkilemeyecek’
Balıkçı ailesinin avukatı İsmail Cem Halavurt, Radikal’e yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin soruşturmanın genişletilmesi talebini “sonucu etkilemeyeceği” gerekçesiyle reddettiğini söyledi. Halavurt, şöyle konuştu: “Biz başından berie, tanıkların gerçeği anlatmadığını baskı ve etki altında ifade verdiklerini savunduk. Bu nedenle tanıkların yeniden dinlenmesini istedik. Mahkeme talebimizi kabul etmedi. Bunun dışında, Sevag’ın dövülme ve para çalınma olayı ile ilgili yapılmış idari soruşturma dosyalarını da istedik. Bu da reddedildi. Sevag’ın ölümü sonrasında keşife tanıkların katılmasını engelleme yönünde sanıkla ilgili telefon dökümlerini de istedik. bu da reddedildi.”
Avukat Alavurt: kasten adam öldürmekten hüküm verilmesini istiyoruz.
Savcının mütalaasında bilinçli taksirle adam öldürme yönünde suçlamada bulunduğunu da belirten Halavurt, “biz kasten adam öldürmekten hüküm verilmesini istiyorduk. 26 Mart’taki celsede bununla ilgili savunmalarımızı yapacağız” dedi.
Halavart, davanın başından bu yana tanık delillerinin çok önemli olduğunu ancak tanıkla ilgili beyanların gerçeği ortaya koyan şekilde elde edilemediğini belirtti. Halavurt, “Gerek karakolda komutan baskısı gerekse ailenin tanıklar üzerindeki baskısı gerekse de yetkili makamların bunun taksir olduğu yönündeki önyargısı dava sırasında gerçeğin açıklığa çıkarılması konusunda sınırlayıcı oldu” diye konuştu. Halavurt, bunun da Balıkçı ailesi nezdinde davanın tam aydınlatılmadan kapanıp gideceği korkusu yarattığını söyledi. Halavurt, yine de mütalaanın savcı tarfından verildiği için 26 Mart’ta mahkemenin vereceği kararı bekleyeceklerini sözlerine ekledi.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1123340&CategoryID=77

Yorumlar kapatıldı.