İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bugün Ermenistan’da cumhurbaşkanı seçiliyor

Bugün Ermenistan’da 6. cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Tüm yurt sathındaki 1988 sandık seçim merkezi saat 8:00 itibarıyla kapılarını açacak ve oylama saat 20:00’ye kadar devam edecek. Kayıtlı seçmen sayısı yaklaşık 2.5 milyon kişi.

Seçimlerin gerçekleşmiş sayılması için seçmenlerin %50’den fazlasının seçimlere katılması gerekmekte. Adaylardan birinin ilk etapta seçimleri kazanması için geçerli oyların %50+ 1 oy alması gerekiyor. Aksi takdirde seçimlerin II. etabı 15 gün sonra gerçekleştirilecek.
Ermenistan cumhurbaşkanı adayları şu 7  isimden oluşmakta: Bu cumhurbaşkanı adayları:  Görevdeki cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyetçi Parti lideri Serj Sarkisyan, Miras Partisi Gn. Bşk. Raffi Hovhannisyan, Ermeni Ulusal Kongresinden ayrılan Özgürlük Partisi lideri Hrant Bagratyan, Ulusal Kader Tayini Birliği Bşk. Paruyr Hayrikyan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan, «Radio Hay» Ltd. Şti direktörü Andreas Ghukasyan ve efsane uzmanı, bağımsız Vardan Sedrakyan
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/140672.html

Yorumlar kapatıldı.