İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkler Ermeni kadın yurttaşlara yönelik saldırıları ilginç şekilde protesto etti

Türkiye’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, “One Billion Rising” (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinlikleri kapsamında Samatya’da dans etti. Ermeni kadın yurttaşlarımıza ve kadına yönelik şiddet dansla protesto edildi…Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında olduğu yaklaşık 30 kişi, Fasa Fiso Dans Grubu ile birlikte dans etmeye başladı. Topluluk sirtaki, harmandalı ve damat kasabı oynadı.

***
Türkiye’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, “One Billion Rising” (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinlikleri kapsamında Samatya’da dans etti. Ermeni kadın yurttaşlarımıza ve kadına yönelik şiddet dansla protesto edildi.
Gercekgundem.com’un verdiği habere göre; Samatya Surp Kevork Ermeni Kilisesi önünde toplanan CHP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, üzerinde “Susma şikayet et”, “Kadına şiddete hayır” , “Kadın cinayetlerine son” , “Olmaz de. Dur de” ve “Kadına şiddete hayır. Dans et” cümlelerinin yazılı olduğu pankartı açtı.
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında olduğu yaklaşık 30 kişi, Fasa Fiso Dans Grubu ile birlikte dans etmeye başladı. Topluluk sirtaki, harmandalı ve damat kasabı oynadı. Dansın ardından kısa bir açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, “Burada olmamızın esprisi 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde tüm dünyada 1 milyar insanın dans etmesi. Bu dansı desteklemek için buradayız. Dansla kadına yönelik şiddeti protesto ediyoruz. Bir de geçtiğimiz iki ay içinde Samatya’da 3 tane yaşlı Ermeni yurttaşımıza karşı saldırılar düzenlendi” diye konuştu.
Hatırlatalım; Aralık (2012) ayından itibaren İstanbul’da Ermeni yoğun Samatya ilçesinde yaşlı Ermeni kadınlara yönelik 4 saldırı gerçekleşti. Tüm saldırılarda aynı el yazısı müşahade edilmekte. Saldırılardan birinde saldırgan veya saldırganlar Maritsa Küçük’ü vahşice katlettiler. Saldırıların ikisinde madurların dayak ve darba maruz kalmaları sonucu yaşlı kadınlar birer gözlerini kaybettiler. Bir vakada yaşlı kadını kaçırmaya teşebbüs edildi.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/140501.html

Yorumlar kapatıldı.