İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermenileri Ermenistan’a kaçıyor

Suriye’de rejimle muhalifler arasında iki yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle, 7 bine yakın Ermeni’nin Ermenistan’a kaçtığı belirtildi.Şu ana kadar 7 bine yakın Ermeninin Suriye’den Ermenistan’a geldiği belirtilirken, Ermenistan Diaspora Bakanı Firdus Zakaryan, bu durumun kendileri için çok zor olduğunu açıkladı.Zakaryan, konuya ilişkin olarak basına yaptığı açıklamada, “Her hafta Suriye’den yeni Ermeni kafileler geliyor. Bu Ermenistan için zor bir durum, çünkü güçlü bir ekonomimiz yok. Ama onların daha fazla acı hissetmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

***
Ermenistan Haber Ajansı “Armenpress”in verdiği bilgilere göre, özellikle Halep’te yoğunlaşan Ermeni nüfusu, iki ateş arasında kalması nedeniyle hızla Suriye’yi terk etmeye çalışıyor.
Şu ana kadar 7 bine yakın Ermeninin Suriye’den Ermenistan’a geldiği belirtilirken, Ermenistan Diaspora Bakanı Firdus Zakaryan, bu durumun kendileri için çok zor olduğunu açıkladı.
Zakaryan, konuya ilişkin olarak basına yaptığı açıklamada, “Her hafta Suriye’den yeni Ermeni kafileler geliyor. Bu Ermenistan için zor bir durum, çünkü güçlü bir ekonomimiz yok. Ama onların daha fazla acı hissetmemesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Suriye’den kaçan Ermenilerin çoğunun Erivan’a, bir bölümünün de işgal altındaki Azerbaycan toprağı olan Yukarı Karabağ bölgesine yerleştikleri kaydedildi.
Kaynak: AA
http://www.haber7.com/ortadogu/haber/990521-suriye-ermenileri-ermenistana-kaciyor

Yorumlar kapatıldı.