İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BDP’lileri ve Hristiyanları Fişlemişler

Kocaeli’de çökertilen bir çetenin şehirdeki bütün Hıristiyanları ve BDP’lileri ev, iş ve toplantı adreslerine kadar fişlediği ortaya çıktı.Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri 16 Ocak’ta yaptığı operasyonda BDP’lileri ve Hıristiyan vatandaşları fişleyen 12 kişilik bir çeteyi çökertti. Provokasyon hazırlığında olan çetenin vatandaşları isim isim fişlediği ortaya çıktı. Ekipler ele geçirilen örgütsel dokümanlar ışığında soruşturmayı derinleştirdi.

KILIÇLAR ELE GEÇİRİLDİ
Ekipler çetenin liderliğini yapan F.Ç’nin kendisini ve çete üyelerini MİT görevlisi olarak tanıttığını belirledi. Çetenin istihbarat örgütü gibi çalıştığını belirleyen ekipler üyelere ayrı ayrı sicil ve kod isimler verildiğini tespit etti.
Lider F.Ç’nin “Işık”, çete üyesi M.G’nin ise “İshak” kod isimlerini kullanması dikkat çekti. Kocaeli, Şanlıurfa ve Diyarbakır‘da eşzamanlı yapılan operasyonda el yazısı istihbarat raporları, çetenin hedefindeki kişilerin evlerine ait el çizimi krokiler ve kılıçlar ele geçirildi.
Çetenin yapılanma şekli ve yapılan hazırlıkların Malatya’da gerçekleştirilen Zirve cinayeti ile benzerlik göstermesi ekiplerin soruşturmayı derinleştirmesine neden oldu.
Çetenin herhangi bir dış istihbarat servisiyle bağlantısının olup olmadığı araştırmaya başlandı. Çete lideri F.Ç. tutuklanırken, 5 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
Mercek altına almışlar
Çetenin vatandaşları tek tek fişlemesi belgelere şöyle yansıdı: “Melle İbrahim “Birinci derecede PKK’lıdır” raporu. “Yarın Silvan ilçe merkezinde” ile başlayıp “köyün milis gücündendir” şeklinde biten rapor. “Diyarbakır Ofis” ile başlayıp “gösteri veya lastik yakmalar olacak” ile biten el yazısı doküman. “Silvan Vadi’ ile başlayan “Dersim saha sorumlusu idi yerine gelmiş” ile biten el yazısı doküman.
Krokiler bulundu
Çete Lideri F.Ç’nin evinde ele geçirilen el yazısı notlarından, BDP Kocaeli il binası ile ilgili ayrıntılı çalışma yaptıkları, telefon numaralarını not ettikleri, hatta il binasına giderek içeriden keflif yaptıkları da görüldü. Çete’nin lideri F.Ç’nin evinde yapılan aramalarda ise evlere ait krokiler bulundu.
Krokilerde yazan flu detaylar dikkat çekti:
– “Bina pembe renkte 1. katta oturuyorlar.
– 3 katlı çift daireli, 1. kat zeminde.
– Ev dubleks daire fleklinde”
İzmit’te yakalanan çete Malatya’da Zirve Yayınevi katliamını düzenleyen gruba yapısal benzerliğiyle dikkat çekiyor.
(Bugün Gazetesi)
http://www.aktifhaber.com/bdplileri-ve-hristiyanlari-fislemisler-733577h.htm
http://akunq.net/tr/?p=21738

Yorumlar kapatıldı.