İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni aday: Son beş yılda 200 bin kişi ülkeyi terk etti

Ermenistan’da cumhurbaşkanı adayı olan Miras Partisi lideri Raffi Hovhannisyan, mevcut hükümete sert eleştiriler yöneltti. Şeffaf ve hilesiz bir seçimin gerçekleştirilmesi halinde Ermenistan’ın doğru bir cumhurbaşkanına kavuşacağını söyleyen Hovhannisyan, mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yetersiz siyaseti yüzünden 200 bin kişinin Ermenistan’ı terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

***
08 Şubat 2013 Cuma – 14:07 Ermenistan’da cumhurbaşkanı adayı olan Miras Partisi lideri Raffi Hovhannisyan, mevcut hükümete sert eleştiriler yöneltti.
Şeffaf ve hilesiz bir seçimin gerçekleştirilmesi halinde Ermenistan’ın doğru bir cumhurbaşkanına kavuşacağını söyleyen Hovhannisyan, mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yetersiz siyaseti yüzünden 200 bin kişinin Ermenistan’ı terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Son beş yılda ülke nüfusunun büyük bir kesiminin ekonomik şartlardan dolayı ülkeyi terk etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Hovhannisyan, seçimlere yönelik ufak da olsa adil olacağı umudunu taşıdığını dile getirdi.
Dikkat çekici açıklamalarıyla 21 Ocak’tan itibaren seçim propagandasını devam ettiren Hovhannisyan, Türkiye ve Dağlık Karabağ’a yönelik politikalarla ilgili olarak da vaatlerini sürdürdü. Önkoşulsuzluk durumunun sağlanması halinde 2015 yılında Türkiye ve Ermenistan sınırını açılacağını söyleyen Hovhannisyan, Gürcistan ile sorun haline gelen Cavaheti bölgesinin artık iki ülkenin ortak kazanç alanı olacağını kaydetti. Rusya ile çok daha farklı bir ortaklığa girileceğini belirten Hovhannisyan sözde Dağlık Karabağ bölgesini de bağımsız devlet olarak tanıyacağını sözlerine ekledi.
http://www.timeturk.com/tr/2013/02/08/ermeni-aday-son-bes-yilda-200-bin-kisi-ulkeyi-terk-etti.htmlhttp://www.timeturk.com/tr/2013/02/08/ermeni-aday-son-bes-yilda-200-bin-kisi-ulkeyi-terk-etti.html

Yorumlar kapatıldı.