İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Soykırımın 100. yılı Ermenistan için son umut değil

Sarkisyan, ″Diplomasi camiamızın tüm çalışmalarını bu amaca yönlendirmek gerekli. Bu meselede toplumumuz içinde birliktelik olmalı. Tabi ki Soykırımın 100. Yılı önemli bir etap. O kadar önemli ki Tükler bile bu konuda konuşmaktalar ve «Ermeni tsunamisi»ni beklemekteler. Ancak bu 100. Yılda tanınmazsa, elleri bırakmamız anlamına gelmiyor. Tanırlarsa, bunu memnuniyetle karşılarız, tanımazlarsa, dinmeyen mücadeleye devam ederiz.″ dedi.

***
Ermeni Soykırımının 100. yılını Türkiye tarafından tanınması yönünde son umut değil. Açıklama bugün 4 Şubat’ta  Ararat eyaleti Masis kentinde seçmenlerine hitap eden görevdeki cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı adayı Serj Sarkisyan’dan geldi.
NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre Sarkisyan sözlerinde Ankara’nın Ermeni Soykırımını tanımasa  bile, Ermenistan’ın yeni bir kuvvetle seferine devam edeceğini kaydederek ″Diplomasi camiamızın tüm çalışmalarını bu amaca yönlendirmek gerekli. Bu meselede toplumumuz içinde birliktelik olmalı. Tabi ki Soykırımın 100. Yılı önemli bir etap. O kadar önemli ki Tükler bile bu konuda konuşmaktalar ve «Ermeni tsunamisi»ni beklemekteler. Ancak bu 100. Yılda tanınmazsa, elleri bırakmamız anlamına gelmiyor. Tanırlarsa, bunu memnuniyetle karşılarız, tanımazlarsa, dinmeyen mücadeleye devam ederiz.″ dedi.
http://news.am/tur/news/138741.html
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.