İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2015’e Doğru “Ermeni Soykırımı” Anıtları Çoğalıyor: Pasadena’ya da Dikilecek

Los Angeles (ANKA)- Diasporadaki Ermeniler iddia edilen Ermeni soykırımının yüzüncü yılı için hazırlıklar yapıyor. Yürütülen yoğun çalışmalar kapsamında, Ermeni diasporasının yoğun olduğu Los Angeles’e yakın Pasedena kentinde bir “Ermeni Sokırımı” anıtı inşa edileceği açıklandı.Los Angeles Times gazetesine göre, 2015’deki “24 Nisan Ermeni Soykırımı Günü”ne yetiştirileceği belirtilen Pasedena’daki anıt için düzenlenen yarışma sonuçlandı… Birinciliği kazanan “Menard tasarımı” birbiri içine eğilen üç sütunlu, su oyuklu bir taş havzadan oluştuğu belirtilirken yüksek noktadan her üç saniyede bir teker teker düşen her bir su damlasının “Ermeni Soykırımı” sürecinde kaybedilen hayatlar için “gözyaşı”nı temsil ettiği vurgulandı.

***


Los Angeles (ANKA)- Diasporadaki Ermeniler iddia edilen Ermeni soykırımının yüzüncü yılı için hazırlıklar yapıyor. Yürütülen yoğun çalışmalar kapsamında, Ermeni diasporasının yoğun olduğu Los Angeles’e yakın Pasedena kentinde bir “Ermeni Sokırımı” anıtı inşa edileceği açıklandı.Los Angeles Times gazetesine göre, 2015’deki “24 Nisan Ermeni Soykırımı Günü”ne yetiştirileceği belirtilen Pasedena’daki anıt için düzenlenen yarışma sonuçlandı
Birinciliği Pasadena Sanat Merkezi Koleji öğrencisi, Catherine Menard tarafından tasarımı Ermeni Soykırımı Anıtı Komitesi’ne sunulan tasarım kazandı. Proje, komite tarafından “gelecek nesillerin benzer bir duygusal bağ kurmalarında ilham kaynağı olacak duygusal çekiciliği olan bir tasarım” olarak nitelendirildi.
-ONDA DA GÖZYAŞI VAR!-
Birinciliği kazanan “Menard tasarımı” birbiri içine eğilen üç sütunlu, su oyuklu bir taş havzadan oluştuğu belirtilirken yüksek noktadan her üç saniyede bir teker teker düşen her bir su damlasının “Ermeni Soykırımı” sürecinde kaybedilen hayatlar için “gözyaşı”nı temsil ettiği vurgulandı. “Gözyaşı” ve soyut tarzıyla Pasadena anıtı, Kars’ta sökülen soyut heykeli anımsattı. (ANKA)
(CB/ORH)

Yorumlar kapatıldı.