İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BDP Eş Genel Bşk. Gülten Kışanak: Ermenilerin, nasıl katliamlara uğradıklarını biliyoruz

Bu ülkede Ermenilerin nasıl bu coğrafyadan silinmeye çalışıldığını, nasıl katliamlara uğradıklarını, Türkiye’nin yakın geçmişinin kanayan yarası olduğunu biliyoruz. Az sayıda kalan Ermeni yurttaşlarımıza karşı saygılı olmamak, can güvenliklerini korumamak bu ülke için bir utançtır. Hala yetkililerden Hükümet’ten valilikten olayın ciddiyetine yakışır ne bir soruşturma ne bir açıklama ne bir ilgilenme görmüyoruz. Bu ülke için bu utançtır. Zaten büyük travmalar atlatmış çok az sayıda kalmış Ermeni yurttaşlarımızı yaşlı Ermeni kadınlarını koruyamıyorsak bu bir utançtır. Herkes bunlara kol kanat germelidir. Biz BDP olarak bu saldırıları kınıyoruz şiddetle kınıyoruz ve Ermeni yurttaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bu saldırıların da takipçisi olacağız.

***
Türkiye parlamentosundaki tek Kürt partisi olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Bşk. Gülten Kışanak partisinin Meclis Grubu toplantısında İstanbul Samatya’daki Ermeni kadınlara yönelik saldırılara değindi.
Türkiye’den Evrensel.net’in vediği habere göre ″Bu saldırılar sistematik ve oluş biçimlerine bakıldığında nefret duygularıyla yapılan saldırılar olduğu ortaya çıkmıştır″ diyen Kışanak,  İHD’nin raporunu hatırlattı. Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: ″Açıkça öldüresiye dövülmeleri, nefret ve kinle bu saldırıların yapıldığını gösteren en önemli ipuçlarıdır. 84 yaşındaki Maritsa Küçük’ün evindeki hatta masasının üstündeki paralar alınmamıştır. Bu saldırıların hırsızlık amacıyla yapılmadığının da göstergesidir. Bu ülkede Ermenilerin nasıl bu coğrafyadan silinmeye çalışıldığını, nasıl katliamlara uğradıklarını, Türkiye’nin yakın geçmişinin kanayan yarası olduğunu biliyoruz. Az sayıda kalan Ermeni yurttaşlarımıza karşı saygılı olmamak, can güvenliklerini korumamak bu ülke için bir utançtır. Hala yetkililerden Hükümet’ten valilikten olayın ciddiyetine yakışır ne bir soruşturma ne bir açıklama ne bir ilgilenme görmüyoruz. Bu ülke için bu utançtır. Zaten büyük travmalar atlatmış çok az sayıda kalmış Ermeni yurttaşlarımızı yaşlı Ermeni kadınlarını koruyamıyorsak bu bir utançtır. Herkes bunlara kol kanat germelidir. Biz BDP olarak bu saldırıları kınıyoruz şiddetle kınıyoruz ve Ermeni yurttaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bu saldırıların da takipçisi olacağız. Hükümeti de yerel yöneticileri de ciddiyetle bu saldırıları soruşturmaya suçluları yakalamaya ve bundan sonraki saldırıları önlemeye davet ediyoruz.″ Kışanak, herkesin buna karşı tutum almasını istedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.