İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD SAMATYA RAPORUMUZLA İLGİLİ DÜZELTME VE ÖZÜR

25 Ocak 2013 tarihinde İHD İstanbul Şubesi’nde Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak düzenlediğimiz basın toplantısında kamuoyu ile paylaştığımız Marissa Küçük Cinayeti ve Samatya’da Irkçı Saldırılar başlıklı raporumuzda yanlış bir bilgi yer almıştır. Sosyal medya paylaşımları sonucunda bilgilendiğimiz Facebook’taki, Samatya’da saldırıya uğrayanlardan biri olan Sultan Aykar adına açılmış Geberdi logolu sayfayı raporumuzda saldırıların ırkçı niteliğinin bir “kanıt”ı olarak sunmuştuk.

Oysa tarafımıza gelen uyarılar sonucunda “Sultan Aykar” sayfasının olayların öncesinde açıldığını, isim benzerliğinin ve “Geberdi” logosunun bu yanlışa yol açtığını öğrenmiş bulunuyoruz. Raporumuzda sayfanın 177 “arkadaş”ı olduğunu belirttiğimizden söz konusu kişilerin ciddi bir haksız suçlamayla karşı karşıya kalmalarına neden olduğumuz için son derece üzgünüz.

İçişleri Bakanlığı’na iletilecek rapor kopyasından bu bölümü çıkarmış bulunuyoruz.
İlgililerden, derneğimiz raporlarını izleyenlerden, ilgili kişilerden ve kamuoyundan özür diliyor, yapılan yanlışlardan ders çıkararak attığımız her adımda büyük bir titizlik göstermeyi görev bildiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ
IRKÇILIK VE AYRIMCILIĞA KARŞI KOMİSYON 

Yorumlar kapatıldı.