İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Türklerin “Ermeni soykırımı”nı kabul edeceklerinden eminim

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü” nedeniyle daha aktif hale geleceklerini, Türklerin de “zor günler yaşacakları”nı ancak dünyada bir fırtına yaratmayı amaçlamadıklarını belirterek, “Hedefimiz, Türklerin Ermeni soykırımını kabul etmesidir. Bunun olacağından eminim” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türklerin “Ermeni soykırımı”nı kabul edeceklerinden emin olduğunu söyledi.
Serj Sarkisyan, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmek için yarışacağı 18 Şubat seçimleri öncesi ABD’li Özgür Avrupa Radyosu ile yaptığı uzun mülakatta Türkiye-Ermenistan konularını da değerlendirdi.
“Ermeni soykırımının 100. yıldönümü nedeniyle Türklerin zor günler yaşayacakları konusunda kuşkusunun bulunmadığını” söyleyen Sarkisyan, Türklerin “tarihleri ile yüzleşme arzularının olmadığını” da öne sürdü.
Sarkisyan, Türkiye’nin iki ülke Dışişleri Bakanlarının BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin önünde imzaladıkları mutabakatı uygulamayı reddettiklerini de savunduğu mülakat sırasında bunu iki faktöre bağladı.
“Türklerin gerçekten bir komplesi var ve tarihle yüzleşmeyi istemiyorlar. İkincisi de bugün Azeriler ile olan kardeşliği nedeniyle de bir kompleksleri var. Belki bir kompleks değil ama Azeriler ile kardeşliği onlar için bir engeldir.
Serj Sarkisyan, “Soykırımın yıldönümü” nedeniyle Ermenistan devleti ve dünya çapındaki Ermeni örgütlerinin “doğal olarak çok daha aktif hale geleceklerini” belirtmekle birlikte öne sürüldüğü gibi bir “fırtına” yaratmayı hedeflemediklerini söyledi. Sarkisyan şu savları da dile getirdi:
“Hedefimiz, Türklerin Ermeni soykırımını kabul etmesidir. Bunun olacağından eminim. Ancak ne kadar erken olursa o kadar iyi çünkü soykırımı reddetmek, soykırım yapmayı sürdürdmek demektir.”
Anka
Daha fazla bilgi içn:
http://www.rferl.org/content/armenia-president-serzh-sarkisian-interview/24878387.html
http://www.abhaber.com/manset-haber/manset-haber/serj-sarkisyan-turklerin-ermeni-soykirimi-ni-kabul-edeceklerinden-eminim-047598

Yorumlar kapatıldı.