İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Orhan Dink’ten hükümete: Eliniz kolunuz neden bağlı?

Silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink, “Geçen 2011 seçimlerinden sonra sayın Başbakan’ın veya diğer hükümet yetkililerinin ağzından hep şunu duyduk, ‘Artık biz devletiz ve iktidarız.’ Peki o zaman benim sorum şu: Şu anda elinizi kolunuzu sizin ne bağlıyor, bu cinayetleri çözmeme uğruna?” diye konuştu.

CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programına bağlanan Orhan Dink, şöyle konuştu: “Bu cinayet bir şekilde de Ak Parti’yi de hedef alan bir cinayet olarak da görülebilir ve öyle de dillendiriliyordu bu. Aynı güçlerin Ak Parti Hükümeti, 2002’den sonra seçildikten sonra onlara karşı da darbelerle, suikastlarla yok etmek, bu iktidarı ortadan kaldırmak yani nerdeyse ortak kirli yapının hedefindeydik. Sayın Başbakan da onların hedefindeydi. Bize güçlü bir yetkilinin söylediği söz şuydu 2007’de; ‘Ya biz seçildik, hükümetiz ama iktidar değiliz.’ Adalet ve Kalkınma Partisi o gün seçilen bir hükümetti, iktidar değildi. Peki geçen 2011 seçimlerinden sonra sayın Başbakan’ın veya diğer hükümet yetkililerinin ağzından hep şunu duyduk, ‘Artık biz devletiz ve iktidarız.’ Peki o zaman benim sorum şu: Şu anda elinizi kolunuzu sizin ne bağlıyor, bu cinayetleri çözmeme uğruna?”
Hrant için Agos önünde
Öldürülmesinin 6. yılında gazeteci Hrant Dink “Buradayız Ahparig” (Buradayız Kardeşim) adı altında düzenlenen çok sayıda etkinlik ile anıldı. Ölüm günü olan 19 Ocak Cumartesi günü (yarın) ise Hrant’ın arkadaşları adalet isteklerini duyurmak için 13.00’te Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanıp Agos gazetesinin önüne yürüyecek. Grup Agos gazetesinin önünde 3’ü 5 geçe anma töreni düzenleyecek.
http://gundem.milliyet.com.tr/orhan-dink-ten-hukumete-eliniz-kolunuz-neden-bagli-/gundem/gundemdetay/18.01.2013/1656868/default.htm
http://akunq.net/tr/?p=21191

Yorumlar kapatıldı.