İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan seçimleri öncesinde Ermeni karşıtı propaganda hız kazanır

Azerbaycan, Batı ülkeleri tarafından İran’a saldırılması durumunda, İsrail’in hoşgörülü tutumunu da temin ederek saldırgan planlarını hayata geçirme çabasındadır″ dedi…. 2013 yılı Sonbaharından gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Safrastyan, seçimler öncesinde bu ülkede Ermeni karşıtı propagandanın hız kazanacağını bunun amacının kamuoyunu görevdeki cumhurbaşkanı İlham Aliyev etrafında kenetlemek olduğunu belirterek ″Geçtiğimiz yıl esnasında müzakere süreci yoğunluğunu kaybetti. Bu sebeple bize, yeni yaklaşımların özüne Karabağ’da demokratik gelişim eğilimlerini koymak yanı sıra Azerbaycan tarafından kesintisiz var olan baskıları koyarak, yeni inisiyatiflerde bulunmak kalmaktadır″ dedi ve Ramil Safarov’un iadesi ve affı konusundaki tavizlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

***
2012 yılı Azerbaycan’ın agresif retoriği yanı sıra sınır havalisinde bu ülke tarafından silahların devreye sokulmasıyla dikkat çekti. Açıklama bugün 15 Ocak’ta gerçekleşen basın toplantısı esnasında Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi (EUBA) Doğu Bilimleri Enstitüsü Başkanı, Türkolog Ruben Safrastyan’dan geldi.
Safrastyan, bunun Karabağ sınırında tansiyonu yükseltmeye yönelik Azerbaycan siyasetinin yeni bir ifadesi olduğunu kaydederek ″Azerbaycan’daki son dönem süreçleri dikkate alırsak, Dağlık Karabağ Cumhuriyetine saldırı olasılığına ilişkin endişeleri tamamıyla yerinde kabul edebiliriz. Azerbaycan, Batı ülkeleri tarafından İran’a saldırılması durumunda, İsrail’in hoşgörülü tutumunu da temin ederek saldırgan planlarını hayata geçirme çabasındadır″ dedi.
2013 yılı Sonbaharından gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Safrastyan, seçimler öncesinde bu ülkede Ermeni karşıtı propagandanın hız kazanacağını, bunun amacının kamuoyunu görevdeki cumhurbaşkanı İlham Aliyev etrafında kenetlemek olduğunu belirterek ″Geçtiğimiz yıl esnasında müzakere süreci yoğunluğunu kaybetti. Bu sebeple bize, yeni yaklaşımların özüne Karabağda demokratik gelişim eğilimlerini koymak yanı sıra Azerbaycan tarafından kesintisiz var olan baskıları koyarak, yeni inisiyatiflerde bulunmak kalmaktadır″ dedi ve Ramil Safarov’un iadesi ve affı konusundaki tavizlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
EUBA Doğu Bilimleri Enstitüsü Bşk. Safrastyan sözlerinin özetinde ″Bunu Azerbaycan’a ek baskı unsuru olarak kullanmak gerektiği zannındayım″ dedi.
http://news.am/tur/news/135921.html

Yorumlar kapatıldı.