İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da 15 Cumhurbaşkanı adayı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık için başvuranların arasında mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yanı sıra, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Başkanı Grant Bagratyan, Eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Ovanisyan ve Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan’ın da isimleri bulunuyor.Başvuruda bulunanlar arasında bayan aday da bulunuyor.



Ermenistan’da 18 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için 15 aday başvuruda bulundu

Ermenistan Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Tigran Mukuçyan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 15 kişinin adaylık başvurusunda bulunduğunu, bunlardan yedisinin adaylık için istenen kefalet parasını yatırdığını, yedi adaya ise parayı yatırmaları için süre verildiğini belirtti.
Mukuçyan, bir adayın ise adaylık için istenen 8 milyon Drama (20 bin dolar) karşın, bin Dram (2,5 dolar) gibi sembolik bir ödeme yaptığını bir başka adayın sadece 50 bin Dram ödeyebileceği yönünde kuruma müracaat ettiğini kaydetti.
Komite başkanı, başvuruları incelerken, ilginç bir ayrıntının şahidi olduğunu söyleyerek, isim vermeden bu ayrıntıdan bahsetti ve adaylardan birinin, başka bir adayın resmi temsilcisi olduğunu belirtti.
Mukuçyan, 14 Ocak tarihine kadar başvuruların inceleneceğini ve adaylarla ilgili nihai kararın bu tarihten sonra açıklanacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık için başvuranların arasında mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yanı sıra, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Başkanı Grant Bagratyan, Eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Ovanisyan ve Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan’ın da isimleri bulunuyor.
Başvuruda bulunanlar arasında bayan aday da bulunuyor.
Adaylığını açıklayan, Ermenistan Devlet Pedagoji Üniversitesi öğretim görevlisi, Ermenistan Basın Kulübü Başkanı Narine Mkrtçyan, Ermenistan tarihinde Cumhurbaşkanlığına aday başvurusu yapan ilk bayan oldu.
Başvuranlar arasında Ermenistan Karate Federasyonu Başkanı Taron Abramyan, ünlü halk bilimci Vardan Sedrakyan, siyaset bilimci Andrias Gukasyan, eski diplomat Arman Melikyan, avukat Ruben Ayvazyan, “Kaşatakh” STK Başkanı Robert Simonyan’ın yanı sıra, bir emekli iki de işsiz aday bulunuyor.
Adaylık ücretini tam olarak sadece Serj Sarkisyan, Raffi Ovanisyan, Arman Melikyan, Paruir Ayrakyan, Grant Bagratyan, Andrias Gukasyan ve Vardan Sedrakyan yatırdı.
http://www.haber10.com/haber/327586/

Yorumlar kapatıldı.