İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2013 ‘Avrupa Vatandaşları Yılı’ başlıyor

Maastricht Anlaşması ile 1993 yılında tesis edilen AB vatandaşlığının yirminci yıl dönümü olan 2013 yılına girilmesiyle birlikte Avrupa Komisyonu da ‘Avrupa Vatandaşları Yılı’nı başlatıyor. Vatandaşlığa dair özel etkinliklere sahne olacak yıl aynı zamanda Avrupa Parlamentosu seçimlerinden de bir yıl öncesine dek geliyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Başkan Yardımcısı Viviane Reding, AB Konseyi dönem başkanı İrlanda’nın Başbakanı Enda Kenny ve İrlanda Avrupa İşleri Bakanı Lucinda Creighton, 10 Ocak’ta Dublin’de 2013 Avrupa Vatandaşları Yılı’na start veriyor.

 200’ün üzerinde Dublinli, Avrupalı liderlerle bir araya gelerek Avrupa Birliği’nin geleceğini tartışabilecek. Oturumda İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore ve İrlandalı Avrupa Parlamentosu üyeleri de yer alacak.
Avrupa Komisyonu’nun adaletten sorumlu Başkan Yardımcısı Viviane Reding, ‘Daha güçlü ve daha siyasi bir Birlik oluşturabilmek için vatandaşların doğrudan müdahil olmasına ihtiyacımız var. Avrupalılar olarak size ve haklarınıza ithaf olunan 2013 Avrupa Vatandaşları Yılı sizin için var. Birlik vatandaşlığı, yalnızca bir kavramdan daha ötesi. Vatandaşlara elle tutulur yararlar sağlayan, pratik bir gerçek. Avrupa Komisyonu, insanlara haklarından nasıl doğrudan yararlanabileceklerini anlayabilmeleri konusunda yardımcı olmak ve Avrupa’nın nereye doğru gittiğiyle ilgili fikirlerini dinlemek istiyor. Avrupalı vatandaşlar, kaygılarını dile getirebilmeli ve gelecek Avrupa seçimleri için zemini hazırlayabilmelidir. Ortak geleceğimize hep birlikte sahip çıkmanın vakti geldi’ dedi.
2013 Avrupa Vatandaşları Yılı çerçevesinde AB, ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde çok sayıda etkinlik, konferans ve seminer düzenlenecek. Komisyon aynı zamanda Doğrudan Avrupa (Europe Direct) ve Sizin Avrupa’nız (Your Europe) web portallarının da, AB vatandaşlarının haklarıyla ilgili bir bilgi merkezi olarak görünürlüğünü artırmak, bunun yanı sıra SOLVIT gibi sorun çözme araçlarını daha bilinir hale getirmek istiyor.
http://www.euractiv.com.tr/abnin-gelecegi/article/2013-avrupa-vatandaslari-yili-basliyor-026812

Yorumlar kapatıldı.