İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da seçim heyecanı

Ermenistan’da 18 Şubat 2013’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvuru süreci resmen başladı. Ermenistan Merkezi Seçim Komitesi’nden yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığı aday başvuru sürecinin 25 Aralık tarihi ile başladığı ve başvuru sürecinin 4 Ocak 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Yapılan açıklamada, başvuruların 4-14 Ocak tarihleri arasında komitede inceleneceği ve bundan sonra nihai aday listesinin açıklanacağı kaydedildi.

***
Şubat’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvuru süreci başladı.
BAKÜ (AA) – Ermenistan’da 18 Şubat 2013’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday başvuru süreci resmen başladı.
Ermenistan Merkezi Seçim Komitesi’nden yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığı aday başvuru sürecinin 25 Aralık tarihi ile başladığı ve başvuru sürecinin 4 Ocak 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.
Yapılan açıklamada, başvuruların 4-14 Ocak tarihleri arasında komitede inceleneceği ve bundan sonra nihai aday listesinin açıklanacağı kaydedildi.
Seçim kampanyalarının 21 Ocak’ta başlayacağı ve 16 Şubat’ta son bulacağı, adaylıktan çekilmek isteyenlerin dilekçelerinin ise 8 Şubat’a kadar kabul edileceği ifade edildi.
Şimdiye kadar, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Ovanisyan, halk bilimci Vardan Sedrakyan, “Azdarar” dergisi Genel Yayın Yönetmeni Martik Sarkisyan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruir Ayrakyan ve Özgürlük Partisi temsilcisi Grant Bagratyan, seçimlerde aday olacaklarını resmen açıkladı.
Aday olması beklenen Ermenistan’ın ilk cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan ise aday olmayacağını açıkladı.
http://www.gercekgundem.com/?p=514191

Yorumlar kapatıldı.