İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Wilfried Martens: Ermenistan, Avrupa’ya aittir

Avrupa Halk Partisi (EPP) Genel Başkanı Wilfried Martens,  ″Biz hepimiz Avrupa’lıyız. Ermenistan Avrupa’ya aittir. Aynı mirası sonuç olarak aynı kaderi paylaşmaktayız. Cumhurbaşkanı ve başbakan, çalışmasıyla ECP’nin değişimde önder olma hususunu kanıtladılar. Ermeni halkı ülkenizde değişiklik yapma meselesine güvendi. İki ay sonra Ermeni halkının, ülkede önümüzdeki süreçteki değişim gerçekleştirme ve demokatik konsolidasyon için doğru seçimi yapacağına şüphem yoktur″ dedi.

***
Ermenistan’da son parlamento seçimleri, tüm uluslararası gözlemlere göre, hissedilir değişimi kaydetti. Açıklama Avrupa Halk Partisi (EPP) Gn. Bşk. Wilfried Martens’in Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) 14. Olağanüstü Genel Kongresine yolladığı görüntülü mesajıyla geldi.
EPP Gn. Bşk. mesajında ″sadece ECP ve siyasi ailemiz için değil, Ermenistan ve onun AB’yle gelişen ilişkilerinin geleceği için Ermenistan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki ay önce gerçekleşen kongrenin belirleyiciliğini″ vurguladı.
Martens, EPP’nin Serj Sarkisyan’a tam güvenini yeniden teyid etti. EPP Gn. Bşk. konuşmasında kısa bir süre önce Erivan’da gerçekleşen EPP Doğu Ortaklığı zirvesinin, zirvede kabul edilen temel değerler ve demokratik standartların önemini vurgulayan bildirinin altını çizdi.
Martens ″Birlikte seçtiğimiz demokratik reformlar, özellikle jeopolitik gelişmelerin stabil olmadığı Ermenistan için önceliklidir. Ancak Siz ülkenizi doğru yola soktunuz. Tabi ki iyileştirme yönünde yapılması gereken çalışmalar var, ancak son parlamento seçimleri tüm uluslararası gözlemlere göre, hissedilir değişim kaydetti. Ben başkanlık seçimlerinin bu değişikliği yeniden teyid edeceğine inanıyorum. ″ dedi .
EPP Gn Bşk. ″ECP’li saygıdeğer çalışma arkadaşları. Siz EPP’nin desteğine güvenebilirsiniz. Değişime direnç gösteren güçlere rastlanabilir, ancak reformlar Ermenistan’da ciddi ve istikrarlı değişim gerçekleştirmek için tek güvenilir gündemdir.″ dedi.
Martens sözlerinde şunları da kaydetti:
″Biz hepimiz Avrupa’lıyız. Ermenistan Avrupa’ya aittir. Aynı mirası sonuç olarak aynı kaderi paylaşmaktayız. Cumhurbaşkanı ve başbakan, çalışmasıyla ECP’nin değişimde önder olma hususunu kanıtladılar. Ermeni halkı ülkenizde değişiklik yapma meselesine güvendi.
İki ay sonra Ermeni halkının, ülkede önümüzdeki süreçteki değişim gerçekleştirme ve demokatik konsolidasyon için doğru seçimi yapacağına şüphem yoktur″ dedi.
ECP Kongre çalışmaları devam etmekte.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/132623.html

Yorumlar kapatıldı.