İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kırlıkovalı: Tarih Ermeni İddialarına Dayandırılarak Yeniden Yazılmak İsteniyor

TurkishNY.com – California, Sacramento’da 3 Aralık 2012 tarihinde, meclise yeni giren milletvekillerine dair bir yemin töreni düzenlendi. Tören biter bitmez ise California Meclis Üyesi Ermeni asıllı Katcho Achadjian ve Meclis Üyesi Mike Gatto sözde Ermeni soykırımına ilişkin Meclis Ortak Karar 2(AJR 2) isimli Türkiye karşıtı bir yasa teklifinde bulundular… Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) genel başkanı Ergun Kırlıkovalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada ivedi bir şekilde AJR 2 yasasına karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

***
TurkishNY.com – California, Sacramento’da 3 Aralık 2012 tarihinde, meclise yeni giren milletvekillerine dair bir yemin töreni düzenlendi. Tören biter bitmez ise California Meclis Üyesi Ermeni asıllı Katcho Achadjian ve Meclis Üyesi Mike Gatto sözde Ermeni soykırımına ilişkin Meclis Ortak Karar 2(AJR 2) isimli Türkiye karşıtı bir yasa teklifinde bulundular.
Tasarıyla ilgili olarak ATAA tarafından yayınlanan mesajda “Tasarıyı hazırlayan söz konusu milletvekilleri için işsizlik; sağlık hizmetleri; eğitim; ekonomik gidişat; ulusal borç; mali uçurum ve diğer meselelerin önemli olmadığı, tek önemli meselenin sözde Ermeni soykırımı olduğu dikkat çekiyor” deniyor.
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) genel başkanı Ergun Kırlıkovalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada ivedi bir şekilde AJR 2 yasasına karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.
Ermeni lobisinin yanlış yönlendirmelerinden destek alan AJR 2 yasası ile tarihin Ermeni iddialarına dayandırılarak yeniden biçimlendirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekleyen Kırlıkovalı, AJR 2 yasasının kasten I. Dünya Savaşı dönemini yanlış tanıttığını ve ABD hükümeti ile Kongre’yi de bu yalana ortak olmaya davet ettiğini savundu.
AJR 2 gibi iftira niteliğinde olan, haksız yanlış tanıtım içeren, ayrımcı, ırkçı ve aldatıcı önerge  ile mücadele etmek adına Pax Turcica platformu üzerine başlatılan mektup kampanyasına katılarak http://capwiz.com/paxturcica/issues/alert/?alertid=62221861 linki aracılığı ile harekete geçilebilirsiniz.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/108089-kirlikovali-tarih-ermeni-iddialarina-dayandirilarak-yeniden-yazilmak-isteniyor

Yorumlar kapatıldı.