İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ukrayna Ermenilerin manevi mirasını koruyor

Ukrayna Kültür Bakanı Yardımcısı Yuri Bugotski, ″Ukrayna ve Emeni halkları ilişkilerinin tüm tarihi, Ukrayna’nın Ermeni manevi mirasını muhafaza ettiğine tanıklık etmektedir, bunlar sadece saygıya değil aynı zamanda Ukrayna’lı müminlerce onore edilmekedir. Örneğin Bogdan ve Varvara Khanenko Sanat Müzesinde (Kiyev) Kutsal Meryem Ana resmi muhafaza edilmekte, bu Ortodoks Kilisesi tarafından kutsal ve mucize yaratıcı resimlerden biri olarak kabul edilmekte ″ dedi

***
 Dünyaya bonkörce düşünürler, ressamlar, yazarlar armağan eden Ermeni kültürü, evrensel  kültürel alanın oluşmasında önemli etkisi oldu. Beyanat «Analitika.at.ua»ya röpotaj veren Ukrayna Kültür Bakanı Yard. Yuri Bugotski’den geldi.
Bugotsky ″Ukrayna ve Ermenistan arasındaki kültürel bağlar hem geçmişte hem de şimdi sıkı bir işbirliği ve karşılıklı anlayış zemininde gelişti″dedi.
Ermenistan’da «Ukrayna Günleri» ve Ukrayna’da «Ermenistan Günleri» yanısıra Ermeni toplumu tarafından gerçekleştirilen etkinlikler konusunda  bakan yard. ″Ukrayna ve Emeni halkları ilişkilerinin tüm tarihi, Ukrayna’nın Ermeni manevi mirasını muhafaza ettiğine tanıklık etmektedir, bunlar sadece saygıya değil aynı zamanda Ukrayna’lı müminlerce onore edilmekedir. Örneğin Bogdan ve Varvara Khanenko Sanat Müzesinde (Kiyev) Kutsal Meryem Ana resmi muhafaza edilmekte, bu Ortodoks Kilisesi tarafından kutsal ve mucize yaratıcı resimlerden biri olarak kabul edilmekte ″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/131626.html

Yorumlar kapatıldı.