İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye ve Ermenistan, diplomatik altyapının yapılandırılması konusunda ilk adımı atmaya hazırlanmıyorlar

Amerikan Dış Siyaset Konseyi Avrupa ve Avrasya konularında kıdemli analist Wayne Merry açıklamasında  ″Hükümetler ne yapmaya hazırlandıklarını daha iyi biliyorlar, ancak, tanıklık ettiğimiz gelişmelerden onları herhangi bir inisiyatifte bulunmadıkları sonucu çıkıyor. İlk adımı atmak kolay, bu birbirlerinin başkentlerinde veya Gürcistan’da, Rusya’a, İsviçre’de olabilir üçüncü ülkelerde karşı tarafın menfaatlerini temsil eden bölümlerin açılması olabilir″ dedi.

Türkiye ve Ermenistan, diplomatik altyapının yapılandırılması konusunda ilk adımı atmaya hazırlanmıyorlar. NEWS.am muhabirine görüş, Amerikan Dış Siyaset Konseyi Avrupa ve Avrasya konularında kıdemli analist Wayne Merry’den geldi.
Wayne Merry açıklamasında  ″Hükümetler ne yapmaya hazırlandıklarını daha iyi biliyorlar, ancak, tanıklık ettiğimiz gelişmelerden onları herhangi bir insyatifte bulunmadıkları sonucu çıkıyor. İlk adımı atmak kolay, bu birbirlerinin başkentlerinde veya Gürcistan’da, Rusya’a, İsviçre’de olabilir üçüncü ülkelerde karşı tarafın menfaatlerini temsil eden bölümlerin açılması olabilir″ dedi.
″İki ülke hükümetleri, acaba ilk adımı atmaları durumunda kendi ülkelerinde itibar kaybından korkuyor olabilirler mi?″ sorusuna Merry şu yanıtı verdi: ″Onlar daha iyi bilirler, eğer ABD Küba’da benzeri bir bölüma açabiliyorsa, aynısını Ermenistan ve Türkiye’nin de yapmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Göründüğü kadarıyla onlar bunu istemiyorlar.″
http://news.am/tur/news/130725.html

Yorumlar kapatıldı.