İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Los Angeles Şerifi’nden Ermeni Anıt Mezarına Ziyaret

TurkishNY.com – Los Angeles Şerifi Lee Baca bu ayın başlarında hayatlarını sözde Ermeni Soykırımı’nda kaybettikleri iddia edilen Ermeniler adına yapılan California, Montebello’daki anıtı ziyaret etti. PanArmenian.net’in haberine göre, anıt önünde dua eden Baca anma töreni sonrasında ise anıtın üzerine bir çelenk bıraktı. Etkinlikte Montebello Ermeni toplumu liderleri ve rahibi de yer aldı.

 Tören sonrasında kısa bir konuşma yapan Baca, 1915 ila 1921 yılları arasında çok sayıda Ermeni’nin sözde soykırım kapsamında katledildiği iddialarını destekler nitelikte açıklamalarda bulundu.
Baca ayrıca Türk hükümetine de sözde soykırım dahilinde yaşandığı iddia edilen kayıpları kabul etme yönünde adım atması adına çağrıda bulundu.
Baca, Montebello Anıt’ından ayrıldıktan sonra Ermeni Merkezi’nde bir öğle yemeğine katılarak Ermeni toplumuna dair meseleleri dinledi.
Baca anıt mezarı ziyaretinden haftalar önce de Ermeni Devrimci Federasyonu ABD Merkez Komitesi’nin California, Glendale’daki genel merkezinde komitenin delegeleri ile bir araya geldi.
İki saatten fazla süren görüşme esnasında Amerikalı Ermeniler’e dair meseleler geniş çaplı olarak konuşuldu.
Ayrıca Komite, şerifin Ermeni-Türk ilişkilerinin düzeltilmesine ilişkin çalışmalarına değinerek, konu ile ilgili endişelerini dile getirdi.
Baca ise görüşme sonunda Komite’nin endişelerine ve beklentilerine anlayış gösterdiğini belirtti.
http://www.turkishny.com/local-news/6-local-news/107316-los-angeles-serifinden-ermeni-anit-mezarina-ziyaret

Yorumlar kapatıldı.