İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da gerçekleştirilen Bölgesel Güvenlik Konferansına RF, ABD, Türkiye ve İsrail’den uzmanlar katıldılar

Bugün 29 Kasım’da  Erivan’da iki gün sürecek olan «Güney Kafkasya’da Bölgesel Güvenlik Dinamiği»uluslararası forumu başladı. Forum, Ermenistan Savunma Bakanlığına bağlı Drastamat Kanayan Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (USAE) ve Ermenistan Siyaset Bilimi Asamblesi tarafından düzenlenmekte.

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın foruma yolladığı iyi niyet mesajını USAE Başkanı ve Ermenistan Savunma bakanı danışmanı, siyaset bilimi uzmanı, Tümgeneral Dr. Hayk Kotanjyan okudu. Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan’ın iyi dilek konuşmasını Savunma Bakanlığı Savunma Siyaseti Dairesi Bşk.Levon Ayvazyan sundu. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirzoyan da forum katılımcılarına bir mesaj yolladı. Forumun açılış konuşmasını USAE Bşk., Tümgeneral Hayk Kotanjyan yaptı.
Forum ilk oturumunda  bölgesel güvenliğe ilişkin Ermenistan’ın tutumuna ilişkin tebliği  Ermenistan Dışişleri Bakan yard. Aşot Hovakşmyan sundu. Forumun ilk günü, bölgede ABD ve Türkiye tarafından gerçekleştirilen politikalar, Karabağ çatışmasının çözüm alternatifleri, Güney Kafkasya’da İsrail’in siyaseti ve Yakın Doğu’da gerçekleşen jeopolitik gelişmelerin Güney Kafkasya üzerindeki etkilerine ilişkin konular büyüteç altına alındı.
Foruma Amerikan Dış Siyaset Konseyi Avrupa ve Avrasya konularında kıdemli analist Wayne Merry, Harvard Üniv. Karadeniz Bölgesi Güvenlik programları Direktörü Dr. Sergey Konoplyov, Rusya Fedeasyonu Dışişleri Bakanlığı Emekliler Konseyi Bşk., Elçi Vladimir Kazimirov, Moskova Carnagie Merkezi analisti Dr. Andrei Ryabov, Oxford Üniv. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesinden Prof. Dr. Neil MacFarlane, Britanya’bın tanınmış analiz merkezlerinden  «Chatham House» Rusya ve Avrasya Programları Direktörü ve analist James Nixey, Türkiye Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, İsrail’in eski Ermenistan ve Gürcistan Büyükelçisi Ben Neri Baruch, Stratejik Analiz Merkezi Direktörü (Erivan), Harvard Üniv. Davis Rusya ve Avrasya Araştırmalar Merk. konuk öğretim üyesi Dr. Gayane Novikova yanısıra Ermenistan bölge güvenlik uzmanları katıldılar.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/130566.html

Yorumlar kapatıldı.