İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yazılı Kültürü

Değerli araştırmacı yazar Arsen Yarman’ın “Ermeni Yazılı Kültürü Harf, Elyazması, Matbaa ve Salnameler Tarihine Kısa Bir Bakış” isimli çok önemli kitabı kitapçılarda. “Bu kitapta Ermeni harflerinin ve kültürünün papirüslerden modern baskı teknikleriyle basılan salnamelere kadar uzanan serüvenlere eşlik edeceksiniz”.

***
Değerli araştırmacı yazar Arsen Yarman bir yandan hastalıklarla boğuşurken üretkenliğinden bir şey kaybetmiyor. Kendisini yürekten kutluyorum. Kitap ile ilgili şu bilgiyi verebiliriz.
“MS 405 yılında Palu’da (Palahavit, Harput-Elazığ civar) keşfedilen Ermeni harfleri, Ermeni yazılı kültürünün hızla zenginleşmesini sağlamıştır. Müstensihlerin ve çizerlerin fedakar çalışmasıyla çoğaltılan elyazmaları modern baskı tekniklerinin icadından sonra bile önemli bir kültürel üretim olma özelliğini korumuştur. Ermeni modern matbaacılığı ise Osmanlı matbaacılık tarihinin en önemli unsurlarından biridir. Bu kitapta Ermeni harflerinin ve kültürünün papirüslerden modern baskı teknikleriyle basılan salnamelere kadar uzanan serüvenlere eşlik edeceksiniz.”
Kendini tekrar kutluyr ve başarılar diliyorum.
Murat Bebiroğlu

Yorumlar kapatıldı.