İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika’lı Ermeniler, Obama’nın ilerde Ermeni Soykırımı konusunda konuşacağı umudunda

ABD Başkanlık seçimlerinde Barack Obama lehine oy veren  Amerikalı Ermeniler, önümüzdeki 4 yılda Obama’nın ‘Ermeni Soykırımına ilişkin yüksek sesle ifadede bulunmak üzere cesaret bulacağı’ konusunda umut edebilirlerdi. Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Diretörü Ruben Safrastyan, bugün 12 Kasım’da  gerçekleşen basın toplantısında, Amerikalı Ermenilerin büyük kısmının Obama’nın 24 Nisan’da «Metz Yeghern» ifadesini hatılayarak  ‘eski anıların’ etkisiyle oy vermiş olabileceklerini belirtti.

 Safrastyan ″Çokları bunun hiçbir şey elde etmekten daha fazla olduğunu kabul edebililer. Kimileri bunu Obama’nın Türkiye’ye yaptığı ziyaret esnasında izleyen Soykırıma ilişkin doğrudan olmayan göndermelerini hatırlayabilirler. ″ dedi ve Ermenilerin Obama’ya yönelik sempatilerinin bundan kaynaklandığını, ancak son 10 yılda ne görevdeki başkan ne de rakibinin seçim kampanyası esnasında Amerika Ermeni Davası Komisyonu üyeleriyle buluşmadığı ve herhangi bir söz verme konusunda çekimser oduklarına dikkat çekti.
Safrastyan’ın kanaatince, bunun sebebi Washington’un Türkiye’yle müzakerelere zarar vermek istememesi, bunun, Yakındoğuda yakın müttefiği kabul edilen Mısır’ı kaybetmesi sonrasında, ABD tarafından özel bir önem kazandığını belirtti.
Safrastyan, California Ermeni kuruluşlarının geleneksel olarak Demokrat Parti’yle sıkı ilişkilere sahip olduklarını belirterek ″Amerikalı Ermenilerin büyük kısmının Obama lehine oy kullanmasının sebebi bu.″ dedi.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.