İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kaya: Kars’ın Eşsiz Turizm Potansiyeli Değerlendirilemiyor

Kafkas Sanayici ve İş adamları Derneği ( KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Kars’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için harekete geçilmesini istedi. İzmir Efes antik şehri gibi bir Ani antik şehri serhat şehrimizin Türkiye ile Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay kenarında turizme gerçek manada kazandırılmayı bekliyor. Yanı sıra kış turizmi ile ön plana çıkan Bursa Uludağ ve Erzurum Palandöken’e rakip sarıçamlar içerisinde eşsiz doğasıyla ve hediyelik obsidyen taşı ile Sarıkamış Kars ekonomisine göz kırpıyor. ve yine elması ile bilinen Amasya gibi değişik tadı ve şekli ile Kağızman ilçemizin uzun elması ve bez bebekleri bölge ekonomisine kazandırılmayı bekliyor.” şeklinde konuştu.

***
Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği ( KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Kars’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için harekete geçilmesini istedi.
Define Aramak için Dedektöre mi İhtiyacınız Var Buyrun
Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği ( KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Kars’ın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için harekete geçilmesini istedi.
KARSİAD Genel Sekreteri Kaya, turizm denilince akla ilk gelen şeyin ‘deniz kenarı) olmadığını, bunu anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi. Kaya, turizm adına Kars’ta deniz haricinde her şeyin var olduğuna dikkati çekerek, “Mevlana’nın Hocası Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin ve on binlerce şehidin verildiği Çanakkale gibi bir Sarıkamış’ın Kars’ta bulunduğunu söyledi. Bu değerlerin inanç turizmi için bulunmaz nimetler olduğunu lakin ne kadar değerlendirildiğinin tartışılabileceğine vurgu yapan Kaya,” Bu bağlamda bizler dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bakınız, Karsımızda, tarihi yapıları ile bilinen bir Mardin gibi Osmanlı eserleri ve Baltık mimari tarzında yapılan taş yapılarımız bulunuyor. İzmir Efes antik şehri gibi bir Ani antik şehri serhat şehrimizin Türkiye ile Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay kenarında turizme gerçek manada kazandırılmayı bekliyor. Yanı sıra kış turizmi ile ön plana çıkan Bursa Uludağ ve Erzurum Palandöken’e rakip sarıçamlar içerisinde eşsiz doğasıyla ve hediyelik obsidyen taşı ile Sarıkamış Kars ekonomisine göz kırpıyor. ve yine elması ile bilinen Amasya gibi değişik tadı ve şekli ile Kağızman ilçemizin uzun elması ve bez bebekleri bölge ekonomisine kazandırılmayı bekliyor.” şeklinde konuştu.

http://www.haberler.com/kaya-kars-in-essiz-turizm-potansiyeli-4076437-haberi/

Yorumlar kapatıldı.