İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası Seçim Sonuçlarından Memnun

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi Genel Başkanı Ken Hachikian 2012 ABD Başkanlık ve Kongre seçimlerine dair bir açıklama yayınladı. Hachikian yayınladığı açıklamada Başkan Barack Obama’yı zaferinden dolayı, Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney’i de kampanya süresince sergilediği başarıdan ötürü komite olarak kutladıklarını belirtti. Hachikian açıklamasında Ermeni toplumu tarafından kullanılan rekor sayıdaki oylara da dikkat çekerek Amerikalı Ermeniler’e seçimlere göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu. Hacikian ayrıca Amerikalı Ermeni toplumunun kamu politikası önceliklerine dair ilerlemeler kaydedilmesi adına komite olarak Obama hükümeti ve yeni Kongre ile işbirliği içerisinde çalışmaya başlamayı dört gözle beklediklerine de değindi.Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını destekleyen birçok meclis üyesi de Kongre’de görev yapmak üzere yeniden seçildiler.

***
TurkishNY.com – Ermeni Diasporası mensupları ABD başkanlık seçimini tekrar Obama’nın kazanmış olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Amerika Ulusal Ermeni Komitesi Genel Başkanı Ken Hachikian 2012 ABD Başkanlık ve Kongre seçimlerine dair bir açıklama yayınladı.
Hachikian yayınladığı açıklamada Başkan Barack Obama’yı zaferinden dolayı, Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney’i de kampanya süresince sergilediği başarıdan ötürü komite olarak kutladıklarını belirtti. Hachikian açıklamasında Ermeni toplumu tarafından kullanılan rekor sayıdaki oylara da dikkat çekerek Amerikalı Ermeniler’e seçimlere göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.
Hacikian ayrıca Amerikalı Ermeni toplumunun kamu politikası önceliklerine dair ilerlemeler kaydedilmesi adına komite olarak Obama hükümeti ve yeni Kongre ile işbirliği içerisinde çalışmaya başlamayı dört gözle beklediklerine de değindi.
Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını destekleyen birçok meclis üyesi de Kongre’de görev yapmak üzere yeniden seçildiler.
Yeniden seçilen meclis üyelerinin arasında, hakkında çıkan seks skandalının kendisini politik açıdan zora sokacağı düşünülmüş olan Bob Menendez de bulunuyor.
Seçimlere bir hafta kala Dominik Cumhuriyeti’nden iki kadın, New Jersey Senatörü Menendez’in bu yılın başlarında kendilerine seks için para teklif etmiş olduğunu iddia etmişlerdi. Bu açıklamalar sonrasında Menendez’in sözcüsü iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek bu konuda daha fazla açıklamada bulunmayacak olduklarını söylemişti.
Hachikian da açıklamasında yeniden seçilen meclis üyelerine değinerek en güçlü destekçileri olarak nitelendirdiği başta Senatör Bob Menendez; Çoğunluk Lideri Eric Cantor; Temsilciler Adam Schiff, Ed Royce, Frank Pallone’un yanı sıra yine sözde Ermeni Soykırımı iddialarına destek veren diğer birçok Kongre üyesinin de tekrar seçilmiş olmalarından dolayı Ermeni toplumu olarak memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.