İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aysever: ‘Birleşmiş Milletler 2015’de Soykırım Kararı Alacak?

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD)’nin Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Türkiye’de güncel siyasi konular’ adlı panele televizyoncu Enver Aysever konuşmacı olarak katıldı…Türkiye’nin geleceğinin giderek engelli virajlara girdiğine dikkat çeken Aysever şöyle devam etti, ‘Türkiye’nin yönetmesi gereken küresel sorunlardan bir tanesi 2015 tarihidir. Ermeni tehcirinin 100. Yılı görülen tarihte Birleşmiş Milletler de (BM) Türkiye adına soykırım kararı alınacak. Eğer bu karar alınırsa Türkiye’den toprak ve tazminat talebinde bulunulacak. Bizim hatalarımızdan bir tanesi de 1915’in hiç tartışılmamasıdır. Bu tehciri ne tarih kitapları yazdı nede üniversiteler tartıştı. Halbuki bu konu çok önceden karşılıklı diyalog ile tartışılıp, üniversitelerin devreye girmesiyle aşılabilirdi?.

 Hamburg’daki Cumhuriyet etkinliğinde konuşan televizyoncu Enver Aysever ‘Can Yücel’in dediği gibi bu ülke namuslular ve namussuzlar olarak ikiye bölünmelidir.
-Enver AYSEVER HAMBURG’DA KONUŞTU
Hamburg’daki Cumhuriyet etkinliğinde konuşan televizyoncu Enver Aysever ‘Can Yücel’in dediği gibi bu ülke namuslular ve namussuzlar olarak ikiye bölünmelidir. Biz namusluların tarafındayız’ dedi.
HAMBURG ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği(HADD)?nin Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Türkiye’de güncel siyasi konular’ adlı panele televizyoncu Enver Aysever konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin tartışıldığı panel, Altona semtindeki TGH Haus’da gerçekleşti. İlginin yoğun olduğu panelde Eyalet Milletvekili Kazım Abacı (SPD), Altona İlçe Belediye Meclis üyeleri Yusuf Uzundağ (Yeşiller), Behçet Algan(SPD), Mitte İlçe Belediye Meclis üyesi Bayram İnan da (Yeşiller) yer aldı. HADD başkanı Coşkun Coştur’un moderatörlük yaptığı toplantı Aysever’in konuşmasının ardından, soru-cevap kısmına geçildi.
Aysever ‘En önemli kazanım eşit yurttaşlık’
Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanamayacak hale geldiğini belirten Aysever ‘Bugün hukuk sistemi adalet dağıtmıyorsa, üniversitelerin söz hakkı yoksa, öğretmenlerimiz açlık sınırında yaşıyorsa, toplumsal kutuplaşma her yerde ise bugün Cumhuriyet yaşamıyor demektir’ dedi. Cumhuriyet’in en önemli kazanımının eşit yurttaşlık olduğuna değinen Aysever ‘Osmanlı İmparatorluğu’nda hiç bir hakkı olmayan kadınlara ve Alevilere Cumhuriyet, anayasal olarak eşit yurttaşlık hakkı vermiştir. Bu çok önemlidir’ dedi.
Aysever ‘Birleşmiş Milletler 2015’de Soykırım kararı alacak’
Ortadoğu haritasının yeniden çizildiğini söyleyen Aysever ‘Bugün Dünya tıpkı I. Dünya Savaşı sonrası dönemi yaşıyor. Ortadoğunun haritası tıpkı o tarihte olduğu gibi yeniden çiziliyor. Komşularımızın sınırları değişiyor. Bu durumun bizi de etkilemesi kaçınılamaz’ dedi.
Türkiye’nin geleceğinin giderek engelli virajlara girdiğine dikkat çeken Aysever şöyle devam etti, ‘Türkiye’nin yönetmesi gereken küresel sorunlardan bir tanesi 2015 tarihidir. Ermeni tehcirinin 100. Yılı görülen tarihte Birleşmiş Milletler de (BM) Türkiye adına soykırım kararı alınacak. Eğer bu karar alınırsa Türkiye’den toprak ve tazminat talebinde bulunulacak. Bizim hatalarımızdan bir tanesi de 1915’in hiç tartışılmamasıdır. Bu tehciri ne tarih kitapları yazdı nede üniversiteler tartıştı. Halbuki bu konu çok önceden karşılıklı diyalog ile tartışılıp, üniversitelerin devreye girmesiyle aşılabilirdi?.

Yorumlar kapatıldı.