İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü Etkinlik Koordinasyon Komisyonu oturumu

23 Ekim’de New York Ermeni Apostolik Kilisesi Amerika Doğu Yakası Diyakosluğu Piskoposluk Konutunda Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü Etkinlik Koordinasyon Komiyonu ilk oturumu gerçekleşti. Oturuma Ermeni toplumsal kuruluşları, geleneksel partilerin liderleri ve ruhani önderler katıldılar… Komisyon üyeleri Ermeni Soykırımının 100. yılına doğru teşebbüs edilecek çaba ve projeler yanısıra organizasyonel konularda görüş alışverişinde bulundular. Komisyonun bir sonraki oturumunun Ocak 2013’te yapılması konusunda mutabakata varıldı.

***
23 Ekim’de New York Ermeni Apostolik Kilisesi Amerika Doğu Yakası Diyakosluğu Piskoposluk Konutunda Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü Etkinlik Koordinasyon Komiyonu ilk oturumu gerçekleşti. Oturuma Ermeni toplumsal kuruluşları, geleneksel partilerin liderleri ve ruhani önderler katıldılar.
Ermenistan’ın ABD Büyükelçisi Tatul Margaryan ilk oturuma yolladığı mesajda Yerel Komisyonun kurulması insiyatifini oldukça takdir etti ve Ermenistan cumhurbaşkanı tarafından tesis olan resmi komisyon koordinasyonuna bağlı olarak,  ABD Doğu Yakası eyaletlerinde Ermeni Soykırımının 100. Yıl etkinliklerinin organizasyonununa yönelik misyonunu layıkınca gerçekleştireceği yönünde güvenini belirtti.
Ermenistan’ın BM Daimi Temsilcisi Karen Nazaryan da yerel komisyon oturumunda hazır bulunup bir konuşma yaptı.
Komisyon bşk. Khoren Bandazyan, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalara ilişkin tasavvurlar yanısıra komisyonun yapılanması ve etkinliklerin organizasyonu konusunda kapsamlı bir konuşma yaptı.
Ermenistan’ın Washington Büyükelçiliği danışmanı Harutyun Kojoyan çalışmaların koordinasyonuna ilişkin öneri ve yorumlarda bulundu.
Komisyon üyeleri Ermeni Soykırımının 100. yılına doğru teşebbüs edilecek çaba ve projeler yanısıra organizasyonel konularda görüş alışverişinde bulundular. Komisyonun bir sonraki oturumunun Ocak 2013’te yapılması konusunda mutabakata varıldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.