İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı: Ermenistan’a gelen tüm Ermenilerin sahibiyiz

Biz Suriye’den dış göçü teşvik etmiyoruz. Ancak Ermenistan Cumhuriyetine gelecek her Ermeni’nin sahibiyiz. Beyanat Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) 87. Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirilen gala konser esnasında cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi. Serj Sarkisyan sözlerinin devamında ″Biz her bir Ermeniye sahip olduğumuzdan bir pay veririz ve sanıyorum tek çıkış yolu da bu. Eğer Birlik (AGBU)  bu süreçte yer alıyorsa, biz bu sorunları mutlaka başarıyla çözebileceğiz″ dedi.

Cumhurbaşkanı, bağımsızlıktan itibaren AGBU’nun asırlardır hayali kurulan genç devletin depremde, savaşta, yüzbinlerce mültecinin sorunlarıyla karşı karşıya kalan Ermenistan’ın yanında durduğunu belirtti.
Sarkisyan ″Anayurt ve Diaspora canlı bir organizma gibi birbiriyle bağlantılıdır ve birbirlerine destek olmadan ileleme kaydetmeleri, tehditlerle mücadele etmeleri  mümkün değil. Yeniden doğmuş Ermenistan Cumhuriyetinden başka kim tüm dünyaya yayılmış Ermenilere ihtimam gösterebilir? Örgütlü, yekvücut Ermeni Diasporasından başka kim Ermeniye ve anayurda destek olacak? Yurdun hem başarıları ve eksikleri, hem yenilgileri hem de zaferleri hepimizindir. Biz birbirimizle gurur duyuyoruz, birlikte güçlüyüz ve tüm Ermenilerin hayal ettiği Anayurdu birlikte inşa edeceğiz.″ dedi.
Cumhurbaşkanı Sarkisyan konuşmasında ″Diaspora güçlü ve birliktelik içindeyse Anayurt daha güçlü ve direngendir. Pekişmiş ve gelişmiş bir Ermenistan’la  Diaspora süreklidir. Ermeni Diasporası Anayurdun ihtimam  ve şevkatine ihtiyaç duymakta ve tabii ki Ermenistan da Diaspora’ya ihtiyaç duymaktadır″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.