İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

13 Ekim’de Arzruni ve Aşkın Gomidas ve Haçaturyan Yorumluyor!

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sanatçısı Cihat Aşkın ile A.B.D ‘de yaşayan İstanbul doğumlu ünlü Ermeni piyanist Şahan Arzruni bir klasik müzik konseri ile sevenleriyle buluşuyor. Arzruni, Cihat Aşkın ile birlikte Türk ve Ermeni klasik müzik bestecilerinin eserlerini yorumlayacak.

 

Adnan Saygun, Yüksel Koptagel, Ferit Alnar ve Cihat Aşkın’ın eserleri ile birlikte Komitas, Alan Hauhaness, Aram Khachaturiyan, Sergey Aslamazyan gibi Ermeni bestecilerinde eserlerine yer verileceği konser 13 Ekim tarihinde müzikseverlerle buluşacak.

Cihat Aşkın

Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara kaydı yaptırıldı. Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun oldu. 12 yaşında ilk resitalini veren Cihat Aşkın, 15 yaşına geldiğinde tüm Paganini Kaprisler’i çalıyordu. Müzik eğitimine Londra’da bulunan Royal College of Music’de Rodney Friend ve The City Univercity’de Yfrah Neaman ile devam etti. Ustalar, Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay ile kısa süreli çalışmaları olan Aşkın, master ve doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ’de 1998’de Doçent, 2006’da Profesör unvanlarını aldı.

Şahan Arzruni

İstanbul’da doğan Şahan Arzuni; eğitiminin yanında İstanbul Belediye Konservatuarı’na devam etti. Ferdi Ştatzer’den piyano ve Raşit Abed’den müzik teorisi dersleri alan sanatçı, 1964 yılında dünyanın en saygın müzik okullarının başında gelen Juilliard Okulu’nda eğitim almak üzere New York’a taşındı. Müzik çalışmaları dolayısıyla Kuzey ve Güney Amerika’da Avrupa’da Orta ve Uzak Doğu’da ve Avustralya’da bulunan sanatçı, Ermeni mirasının müzikal kökleri üzerine ABD’de çok sayıda araştırma yürütmektedir. 1996 yılında Katolikos Karekin tarafından Aziz Sahak ve Mesrob madalyası ile onurlandırılan Arzruni, 2003 yılında ünlü Ermeni kompozitör Aram Haçaduryan’ın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle Ermenistan Kültür Bakanlığı’nca Ermenistan’ın müzik alanındaki tam yetkili temsilcisi olarak atanmıştır.

Program

Haçaturyan              Şiir (1927)
Tokata (1932)

Gomidas                 Şoror, Muş’dan halk dansı (1906)

Şahan Arzruni, piyano

Haçaturyan               Şarkı – Şiir (1929)
Noktürn (1948)

Gomidas                 Gülümseyerek Yürürken  (düzenleme Dombayev, yaklaşık 1960)
Vağarşapat Halk Dansı (düzenleme Dombayev, yaklaşık 1960)
Turna (düzenleme Aslamazyan, yaklaşık 1950)

Cihat Aşkın, keman
Şahan Arzruni, piyano

Ara

Gomidas                 Ermeni halk dansları (1907)
Yerangi                   (Erivan’dan)
Unapi                     (Şuşa’dan)
Marali                     (Şuşa’dan)
Şuşigi                     (Vağarşapat’dan)
Yed u araç              (Erzurum’dan)

Haçaturyan             Halk Müziği Tarzında (1926)
Müziksel Tablo (1947)
Doğum Günü (1947)
Envansyon ve Füg (1947)
İki Komik Teyze Tartışıyor (1965)

Gomidas               Üç Berlin eseri (1899)

Haçaturyan           Sonatin (1959)
Allegro giocoso
Andante con anima, rubato
Allegro mosso

Şahan Arzruni, piyano

http://www.biletix.com/etkinlik/NKC74/TURKIYE/tr
  

Yorumlar kapatıldı.