İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kilisesi’nden Nişanyan’a Peygamber fırçası

Ayten Çiftçi

Ermeni Patrikhanesi Dinlerarası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Maşalyan, Nişanyan’a hitaben yazdığı açıklamada şunları söyledi: “Peygamberler, yaşadıkları tarih diliminden çok daha canlılar bugün ve ‘ümmet’ denilen çok büyük bir bedene sahipler. Sokuşturduğunuz laflar, filmler, duygusuzca sataşmalar hep gidip o büyük bedene çarpıyor ve onu incitiyor. Siz işte böyle büyüklüklerle ‘dalga geçme’ ve ‘laf sokma’  boşboğazlığına ifade özgürlüğü diyorsunuz. Yol yakınken vazgeçin bu kabalıktan ve bir aydının nezaketine bürünün. Dalga geçmenin bir fazilet olduğu tek durum insanın kendisiyle dalga geçebilmesidir.”

***
Episkopos Sahak Maşalyan, Nişanyan’ı, özür dilemeye çağırdı
Yazar Sevan Nişanyan’ın blogunda bütün dünyada infiale neden olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmi ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesi tepkilere yol açtı.
Ermeni Patrikhanesi Dinlerarası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan, Ermeniler adına cevap vererek, Nişanyan’ı, özür dilemeye çağırdı. Episkopos Maşalyan, Nişanyan’a hitaben yazdığı açıklamada şunları söyledi:

Yorumlar kapatıldı.