İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Ermeni-Türk iş kongresi yapılacak

5-6 Ekim’de Erivan Ani Plaza Otelinde Ermeni ve Türk işadamları katılımıyla bir kongre gerçekleştirilecek. Etkinlik Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği’nin USAID desteğinde ve Avrasya İşbirliği Fonu, Erivan Basın Kulübü, İnsani Gelişim Merkezi ortak konsorsiyumunca yürüttüğü  «Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesine destek» projesi çerçevesinde gerçekleştirilmekte. Alman Marshall Fonu «Bölgesel İşbirliği Adına Karadeniz’de Güven» Projesinin de finansal katkıda bulunduğu etkinlik 5 Ekim saat 09:30’da başlayacak.

Emenistan Sanayicive İşadamları Birliği, Türkiye’nin Doğu bölgesinden 50’yi aşkın işadamını kongreye  davet etti. İşadamları aralarında hafif sanayii, inşaat, restorancılık, sağlık, petrol sanayii, kuyumculuk ve ticaret olmak üzeere farklı sektörleri temsil etmekteler.  Etkinliğe katılacak Ermeni işadamları kongre çeçevesinde Türk partnörleriyle olası işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. Kongreye davetli uzmanlar iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin perspektifleri ve başarılı örnekleri masaya yatıracaklar. Konge çerçevesinde tarihçi, yazar Haçatur Dadayan, Türkiye’de XV. yy.’dan -1915’e Ermeni ticari-ekonomik faaliyetlerine ilişkin belgeler seçkisinin tanıtımı gerçekleştirilecek.
USAID ve Konsorsiyum üyeleri iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine yönelik, varolan işadamları ve başarılı ticari işbirliği örneklerini geliştirerek sivil toplum alanında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlamakta; bölgede barış ve ekonomik entegrasyona ulaşmak amacıyla iki halk arasında karşılıklı anlayışın şekillenmesi ve pekişmesine katkıda bulunmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.