İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HYETERT OKURLARINA

Bu gün Türkiye’de yayımlanan 20 ulusal gazete bir bildiri yayımladı: Bildiride şöyle deniyor: Bu itibarla, ürettiğimiz ve bütün hakları bize ait olan; haber, yorum, köşe yazısı, fotoğraf, karikatür, grafik, çizgi ve sayfa dizaynı gibi materyallerin hiçbir şekil ve hacimde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren, hiçbir televizyon kanalı, internet sitesi ve haber portalı, aşağıda imzası bulunan gazetelerin içeriklerini kaynak göstererek dahi kullanamayacaklardır.

***
Değerli okurlar, bildiğiniz gibi Hyetert sanal ortamda da yayımlanan çeşitli basın organlarının, TV kanallarının yazı ve haberlerden özellikle Ermenilerle ilgili olanları ayıklayıp yayımlıyor. Bunun dışında okurlarımızdan gelen haber, yazı ve etkinlikleri ilanları yayımlıyoruz.
Bu gün Türkiye’de yayımlanan 20 ulusal gazete bir bildiri yayımladı: Bildiride şöyle deniyor: Bu itibarla, ürettiğimiz ve bütün hakları bize ait olan; haber, yorum, köşe yazısı, fotoğraf, karikatür, grafik, çizgi ve sayfa dizaynı gibi materyallerin hiçbir şekil ve hacimde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren, hiçbir televizyon kanalı, internet sitesi ve haber portalı, aşağıda imzası bulunan gazetelerin içeriklerini kaynak göstererek dahi kullanamayacaklardır.[i]

Deklarasyonu yayınlayan gazeteler şöyle; Akşam, Bugün, Cumhuriyet, Fanatik, Fotomaç, Güneş, Habertürk, Hürriyet, Hurriyet Daily News, Milliyet, Posta, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Today’s Zaman, Türkiye, Vatan, Yeni Şafak ve Zaman.
Görüleceği gibi kaynak göstererek dahi yazı ve haberleri kullanmaya izin verilmiyor. Bu durumda bu gazetelerdeki haberleri kullanamayacağımız açık. Link verilmek koşuluyla sadece haber ya da makalenin başlığını ve başlıkla birlikte yazıdan alınacak 5-6 satırlık bir özete izin verilip verilmeyeceğini bilmiyoruz. Bunu sorup öğrenmeye çalışacağız. Yine bazı yazarlara yazıp, gazetede yayımlanan yazılarının yayımlanmasına için izin istemeyi düşünüyoruz. Bir cevap alana kadar bu gazetelerden hiçbir haber ve yazı yayımlamak istemiyoruz.
Sevgili okurlar, belki haklı görülecek bu gelişmenin Hyetert’in gücünü ciddi ölçüde etkileyeceği kesin. Bu durumda biz TV’lerden, News.Am gibi Türkçe kaynaklardan ve okurlarımızın göndereceği yazı, haber, ve etkinlikleri yayımlayacağız  Şimdi okurlarımıza ve destekleyen dostlara daha büyük bir görev düşüyor. Okurlarımızın desteğiyle Ermenileri ilgilendiren İngilizce ve Ermenice haberlere daha fazla yer verebiliriz. Dünyanın on farklı ülkesinde yaşayan okurlarımızın yaşadıkları ülkedeki Ermeni etkinliklerini göndermeleri bile bize önemli bir yol aldıracaktır.
Bu arada Hyetert yönetiminin Ters köşeyi başta düşündüğümüz gibi daha sık kullanması düşünüleceği gibi, seçeceği kişilerle röportaj yapması gibi bazı çalışmalar da düşünülebilir.
Her şeye rağmen Hyetert’i yaşatmak için elden geleni yapacağız. Siz okuyucuların desteği ve güveni olduğu sürece yeni çözümler üreterek Hyetert’i yaşatabileceğimizi düşünüyoruz. 
Bildiriyi görünce sizleri haberdar etmek istedik. Tüm okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. Her şey gönlünüzce olsun.
Umarız daha güzel ve mutlu haberlerde birlikte oluruz.
HYETERT 

Yorumlar kapatıldı.