İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çakaldan Kurda Mesaj Var

Sözde bağımsızlığının 21. yılını kutlayan Ermenistan, aslında bağımsız olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.Ermenistan yönetimi, bir gövde gösterisi daha yaptı. Her zaman olduğu gibi bu kez de Rusya`nın arkasına saklanarak Azerbaycan`a bir takım mesajlar vermeye çalıştı. Aynen İngiliz Yazar Rudyard Kipling`in “Orman Çocuğu” eserindeki pişkin çakalın kaplanın arkasına saklanarak kurda bir şeyler anlatmaya çalıştığı gibi… Öte yandan, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi ülkelerin silahlı kuvvetlerinden oluşan birleşmiş orduların kurulmasından bahsediyor. Bordyuja, Erivan`da verdiği demeçte demek ki KGAÖ orduları komuta merkezinin sinyallerini veriyor.

***
Sözde bağımsızlığının 21. yılını kutlayan Ermenistan, aslında bağımsız olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.
Ermenistan yönetimi, bir gövde gösterisi daha yaptı. Her zaman olduğu gibi bu kez de Rusya`nın arkasına saklanarak Azerbaycan`a bir takım mesajlar vermeye çalıştı. Aynen İngiliz Yazar Rudyard Kipling`in “Orman Çocuğu” eserindeki pişkin çakalın kaplanın arkasına saklanarak kurda bir şeyler anlatmaya çalıştığı gibi.
Ermenistan, üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü`ne (KGAÖ) bağlı Kolektif Acil Müdahale Gücü (KAMG) birliklerinin gerçekleştirdikleri askeri tatbikata ev sahipliği yaptı. Ermeni basını da olayı günlerce manşetinden indirmedi. Söz konusu tatbikatın Ermenistan`da yapılmasının önemine değinerek Azerbaycan`a meydan okur bir tavır sergilediler.
Ermeni uzmanların konuyla ilgili görüşleri de bir hayli düşündürücüydü. Örneğin, Bölgesel Araştırmalar Merkezi Başkanı Riçard Kirakosyan`a göre Ermenistan`da yapılan tatbikat, Ermeni Silahlı Kuvvetleri`nin bölgenin en güçlü ordusu konumunda olduğunun bir göstergesiymiş. Ermeni siyaset uzmanı, olası savaş halinde Ermenistan`ın kazanacağına kesin gözüyle bakıldığını öne sürüyor.
Ülkelerinin, Rusya`nın en sadık ve önemli ortağı olmasının mutluluğunu yaşadıklarını açıkça itiraf eden Ermeniler, aslında Ermenistan`ın bağımsızlık öykülerinin bir formaliteden ibaret olduğunu ispatlamış oluyorlar. “İleride Rusya`nın gerçek müttefiki olacağız” derken başka neyi kastetmiş olabilirler ki?!
Söz konusu tatbikatın Azerbaycan ile Gürcistan`a gözdağı niteliği taşıdığını ve “kızım sana diyorum, gelinim sen işit” prensibi ile yola çıkıldığını öne sürüyor Ermeniler ve pek de haksız değiller. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, her ne kadar Ermenistan`daki tatbikatın bölge ülkelerinin güvenliğine tehdit oluşturmadığını ifade etse de ortada kesin bir durum söz konusudur.
Öte yandan, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi ülkelerin silahlı kuvvetlerinden oluşan birleşmiş orduların kurulmasından bahsediyor. Bordyuja, Erivan`da verdiği demeçte demek ki KGAÖ orduları komuta merkezinin sinyallerini veriyor.
“Sınırlarımızdaki tehditlerden dolayı her türlü dış tehlikeye karşı hazır olmalıyız” diyor KGAÖ Genel Sekreteri. Böylece, “Etkileşim 2012” adı verilen tatbikatta oluşturulacak yeni askeri birliklerin müjdesini vermeyi de ihmal etmediler.
Şimdi Ermeniler hoplayıp zıplamasın da ne yapsın… İşlerine gelince bağımlı olduklarını açıkça itiraf ediyorlar. Sonra da Karabağ Ermenilerinin “bağımsızlık mücadelesi” konusunda ağız dolusu konuşup duruyorlar.
Erivan Ermenileri bağımsız mı ki Karabağ Ermenileri de bağımsız ola…
Ceyhun Alekber
F.V

http://www.1news.com.tr/yazarlar/20120925103529209.html

Yorumlar kapatıldı.