İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan’da yardım programlarının gelişim programlarıyla değişimi memnuniyet verici

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 25 Eylül’de Ermeni ApostolikKilisesi ABD Doğu Diyakosluğu ruhani önderi Ermeni Yardım Fonu (HOF) Bşk. Başepiskopos Khajak Barsamian başkanlığındaki Fon heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre; cumhurbaşkanı HOF’un yurt yararına faaliyetlerini oldukça takdir ederek, Fon’un Ermeni halkının zor anlarında yanında olduğunun altını çizerek ″1988’de yıkıcı Spitak Depreminden hemen sonra HOF sadece afetzede halka yardım etmekle kalmadı, daha sonra da bağımsız Ermenistan’ın karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümünde de yardım elini uzattı, çünkü ne yazık ki direnmek zorunda olduğumuz tek badire deprem değildi″ dedi.
Cumhurbaşkanı, Fon’un Ermenistan’daki yardım programlarının tedricen gelişim programlarıyla değişiminin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanının kanaatince benzeri mahiyetli projeler çalışmakta ve daimi olarak ekonominin gelişimine katkıda bulunduklarından ülke gelişimi için önemli. Serj Sarkisyan, kendisi ve Ermeni halkı adına HOF yönetimine , tüm çalışanlarına ve katkılarıyla Fonun varlığını temin eden donörlere teşekkür ederek ″Hepimizin amacı gelişmiş, güçlü bir ülkeye ve iyi bir Ermenista inşa etme etrafında yekvücut olmuş bir halka sahip olmak. Diaspora, Ermenistan’la güçlü, Ermenistan da Diasporasıyla güçlüdür″ dedi.
HOF Dönem Bşk. Randy Sabah-Gulian, Serj Sarkisyan’a farklı alanlarda Fon projeleri ve esas faaliyet yönlerine ilişkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı heyet üyeleriyle  Ermenistan ekonomisi, iç ve dış siyasete ilişkin alanlarda konuştu, HOF üyelerinin sorularını yanıtladı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.