İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

François Hollande: Fransa ve Ermenistan arasındaki ilişkiler özeldir

Fransa Cumhuriyeti devlet başkanı François Hollande, Ermenistan’ın Bağımsızlığının 21. Yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. “Fransa ve Ermenistan arasındaki özel ilişkiler tarih üzerine bina olmuş,  Fransız ve Ermeni halkı arasındaki dostlukla anlam kazanmaktadır. Ben iki ülkelerimiz arasında istisnasız tüm alanlarda  doygun ve güvenilir ilişkilerin inşasına yönelik yirmi yıl öne başlayan misyona devam etme arzusundayım…”

***
Fransa Cumhuriyeti devlet başkanı François Hollande, Ermenistan’ın Bağımsızlığının 21. Yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajda özellikle şunlar ifade edilmekte:
«Çok Saygıdeğer Sn. Devlet başkanı,
Ermenistan’ın ulusal bayramı vesilesiyle Size ve tüm Ermeni halkına mutluluk, kalkınma ve başarı temenni ederek,  iyi dileklerimi sunmaktan mutluyum.
Ermenistan, bağımsızlıktan bu yana kat ettiği yolla gurur duyabilir. Ülkeniz aynı zamanda uluslararası arenada konumunu pekiştirerek, demokrasi ve kalkınma yolunda ilerlemede başarılı oldu.
Fransa ve Ermenistan arasındaki özel ilişkiler tarih üzerine bina olmuş olup, Fransız ve Ermeni halkı arasındaki dostlukla anlamlanmaktadır. Ben iki ülkelerimiz arasında istisnasız tüm alanlarda  doygun ve güvenilir ilişkilerin inşasına yönelik yirmi yıl öne başlayan misyona devam etme arzusundayım.
Dağlık Karabağ sorununun çözümü müzakereleri sürecine devam edebilme yönünde iradenizi memnuniyetle karşılamada bu fırsattan istifade ediyorum.  Fransa, Minsk Grubu eşbaşkanı ülke olarak, buna en büyük önemi vermekte.
Pek yakında Sizi Paris’te konuk edeceğimden sevinçliyim ve müzakerelerimize devam etme fırsatına sahip olacağız.
Pek Saygıdeğer  Sn. Devlet başkanı, en derin saygılarımın teyidini kabul buyurmanızı rica ederim.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.