İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sürdürülebilir bir gelecek için sürdürülebilir bir barış”

Uluslararası Barış Günü’nde Hollywood ve Bollywood’dan destek geldi. BM Genel Sekreteri Ban, barış çanını çaldı, güvercin uçurdu… “Sürdürülebilir bir gelecek için sürdürülebilir bir barış” teması ile gerçekleştirilen törende, Genel Sekreter Ban, “Bu gergin küresel iklimde, hoşgörü, diyalog ve işbirliği adına dünya çapında yankı uyandıracak bir uyum mesajına ihtiyacımız var” diyerek barışa ne denli ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. (BM kararına rağmen, nedense Türkiye hala barış gününü 1 Eylülde kutluyor. HYETERT)

***
Uluslararası Barış Günü’nde Hollywood ve Bollywood’dan destek geldi. BM Genel Sekreteri Ban, barış çanını çaldı, güvercin uçurdu
Uluslararası Barış Günü çerçevesinde Birleşmiş Milletler ( BM ) Genel Merkezi’nde geleneksel barış çanı çalma töreni gerçekleşti.
BM binasının bahçesinde gerçekleşen törende BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a BM Genel Kurul yeni dönem başkanı Vuk Jeremic ve Hollywood artistleri de eşlik etti. Törende birçok ülkenin BM daimi temsilcisi de hazır bulundu.
Genel Sekreter Ban, “Bu gergin küresel iklimde, hoşgörü, diyalog ve işbirliği adına dünya çapında yankı uyandıracak bir uyum mesajına ihtiyacımız var” diyerek barışa ne denli ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BARIŞ”
“Sürdürülebilir bir gelecek için sürdürülebilir bir barış” teması ile gerçekleştirilen törene Hollywood yıldızlarından Michael Douglas, İngiliz antropolog Jane Goodall ile Holokost mağduru ve Nobel ödüllü yazar Elie Wiesel barış elçisi sıfatlarıyla katılırken, bir diğer Hollywood aktörü Forest Whitaker’da UNESCO iyi niyet elçisi sıfatı ile törende yer aldı.
İlki 1982’de kutlanan Uluslararası Barış Günü’ne katılanlar arasında 2010 yılında BM Gençkik Şampiyonu seçilen Amerikalı oyuncu Monique Coleman ( BM Vakfı İyi Niyet Elçisi) ile birlikte Bollywood’un dünyaca ünlü model ve oyuncusu Aishwarya Rai Bachchan’da Genel Sekreter Ban ile basına poz verenler arasındaydı.
Hintli yıldız düzenlenen törene keman çalarak katkıda bulunurken, Ban Ki-mun ve ünlülerden oluşan grup küçük çocuklarla birlikte basına poz verdi.
Birleş Milletler Genel Merkezi’nin “Gül Bahçesi” diye adlandırılan bölümünde düzenlenen törene katılanlar, dünyanın şiddet ve karmaşa yaşanan bölgelerinde bir gün bile olsa silahların susması, sükunetin sağlanmasını dilediklerini aktardı.
Tören sonunda Ban Ki-mun, barış şarkıları söyleyen koro üyeleri ile dünyanın 60 farklı ülkesinden çocukların topladığı paralar ile yaptırılan barış çanını çaldı, güvercin uçurdu. (aa)

Yorumlar kapatıldı.