İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hasan Cemal en zor işi başardı…

Mehmet Ali Birand / mabirand@e-kolay.net

Kim ne derse desin, Hasan Cemal kolay kolay her insanın açıkça söyleyemediğini kitaplaştırdı. Gerçekten de en zor’u başardı. Everest yayınları tarafından piyasaya çıkarılan 1915 Ermeni Soykırımı  kitabını, sevseniz de sevmeseniz de alıp okumanızı tavsiye ederim. Kitap, 1915 olaylarının hikayesini anlatmıyor. Soykırım olup olmadığını da tartışmıyor. Kitap, Hasan Cemal’in kişisel olarak, Ermeni Sorunu konusunda neler yaşadığını anlatıyor.

Başlangıçta, tam bir inkar. Adeta 1915’te hiçbir şey olmamış gibi davranan bir Devlet ve onun kulları olan bizler… Üstelik, Cemal Paşa’nın torunu olarak Hasan Cemal’in hissettiği ekstra baskılar ve ardından gelen, 2000’li yıllardaki uyanış dönemi.
Hepimiz bu süreçlerden geçmedik mi ?
Lütfen bana doğruyu söyleyin:
Ermeni Sorunu veya 1915’te yaşananları bize ilk defa kim sorgulattı ?
Asala denilen cinayet şebekesi değil mi ?
O zamana kadar, Devlet sustu, kitaplar anlatmadı.
Ne zaman ki diplomatlarımız katledilmeye başlandı, o zaman uyanmadık mı? O zaman ilk defa sorgulamaya başlamadık mı? Aradan yıllar geçtikçe, Ermeniler seslerini yükselttiler, bilmediklerimizi haykırır oldular, bizlerin sorgulamaları da arttı.
Hrant Dink’in katli, bu ülkede yaşayan önemli bir kesimin fikrini değiştirdi. İnsanları uyandırdı. Bugün artık 1915 olaylarına çok farklı bakıyoruz.
İşte Hasan Cemal geçirdiği bu değişimi anlatıyor. Son derece insancıl bir hikayeyi dillendiriyor.
Aydınlanmak isteyenlere…
Değişmenin suç değil, çok doğal olduğunu inananlara…
Tavsiye ederim.

http://gundem.milliyet.com.tr/imam-hatipleri-biz-umaci-yaptik-/gundem/gundemyazardetay/21.09.2012/1599536/default.htm

Yorumlar kapatıldı.