İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriyeli Ermeni siyaset adamı: Suriye’de yoğunlaşan olaylara dini veya etnik bir renk vermeye gerek yok

Halep ve Suriye Kuzey Bölgeleri Sosyal Demokrat Hınçak Partisi İdare Kurulu üyesi Vazgen Mesropyan, ″Suriye Ermenileri ve yerel Ermeni partileri her zaman Başar Asad ve Suriye halkıyla uyum  içinde oldular. Halihazırda askeri operasyonlar devam ediyor ve bu normal, bundan sadece Suriye’nin Ermeni sakinleri zarar görmekte, evleri tahrip olmakta, kayıplar var″ … Suriye’de yoğunlaşan olaylara dini veya etnik bir renk vermeye gerek yok. Suriye’de herkes huzur içinde yaşadı, burada kilise ve cami yan yana, şu andaki istikrarsız durum dış müdahalenin sonucudur.″dedi.

***
Kuzey bölgelerinden saldırganlar engelsiz nüfuz ettiğinden  Suriye’de durum giderek keskinleşiyor. Buna Türkiye’nin doğrudan insiyatifiyle silah ve finansal destek tahsisatı katkıda bulunmakta. Açıklama bugün 19 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında Halep ve Suriye Kuzey Bölgeleri Sosyal Demokrat Hınçak Partisi İdare Kurulu üyesi Vazgen Mesropyan’dan geldi.
Mesropyan ″Suriye Ermenileri ve yerel Ermeni partileri her zaman Başar Asad ve Suriye halkıyla uyum  içinde oldular. Halihazırda askeri operasyonlar devam ediyor ve bu normal, bundan sadece Suriye’nin Ermeni sakinleri zarar görmekte, evleri tahrip olmakta, kayıplar var″ dedi.
Ülkeden göç eden Suriye Ermenilerine ilişkin olarak Mesropyan, bunların bir kısmının Ermenistan’a naklolduğunu, 5-6 bin kişiye ilişkinse bilgi olmadığını kaydetti. Mesropyan şunları söyledi:
″Ermenistan’da bulunanlar barınma ve iş bulma umuduyla Diaspora Bakanlığına baş vuruyor, kimileri iş bulmuş durumda. Suriye Ermenileri atacakları adımlara ilişkin henz karar vermiş değiller. Daha çok, Suriye’deki olayların gelişimine bağlı olarak bir bekleyiş hali mevcut.
Ermenistan’da bulunan Suriye’li Ermeni çocukların eğitim harcı konusu düzenlendi. Hükümetin aracılığıyla onlara Arapça tedrisatlı eğitim hizmeti sunacak bir okul tahsis edildi. Okulun masraflarını Kilikya Katolikosluğu karşılayacak.″
″Suriye’nin Kuzey bölgelerinde yaşayan Ermeni sakinlerin durumu nasıl?″ sorusunu Mesropyanşu şekilde yanıtladı:  ″En Kuzey’e bulunan tek Ermeni köyü olan Kesab etrafında aktif asker operasonlar olmuyor. Durum, aktif askeri operasyonların devam ettiği Homs bölgesinde daha kötü. Ermeni sakinler, Hükümet güçleri onları koruduğundan burada çatışmalara katılmıyor. Suriye’de yoğunlaşan olaylara dini veya etnik bir renk vermeye gerek yok. Suriye’de herkes huzur içinde yaşadı, burada kilise ve cami yan yana, şu andaki istikrarsız durum dış müdahalenin sonucudur.″
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.