İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gülbey’den Ermeni Ayinine Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey, Müslümanların Van Akdamar Adası”nda Ermeni çeteleri tarafından katledildiğini öne sürdü.


Pazar günü yapılacak ayin öncesi bir açıklama yapan ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Van Akdamar Adası’nda Ermeni çeteleri tarafından Müslümanlara yapılan katliamlara dikkat çekmek amacı ile Van’da ve Iğdır’da 5 bin adet bildiri dağıtacaklarını belirtti. Gülbey, “Kurtuluş Savaşı’ndan hemen önceki yıllar, Rusya savaştan geri çekilmek zorunda kalıyor. Savaştan geri çekilirken elinde avucunda silah namına ne varsa Ermeni çetecilere bırakıyor. Hınçak ve Taşnak gibi Müslüman kanı ile beslenen çeteci Ermeniler, vakit kaybetmeden başlıyorlar katliamlara. Ermeni çeteciler, Rus silahları ile kadın, çoluk çocuk, yaşlı demeden Anadolu’da Müslüman soykırımı yapıyorlar” iddialarında bulundu.

Ermeni katliamlarından bir tanesinin de Van şehrinde yapıldığını ifade eden Gülbey, “Çeteciler silahsız, savunmasız Müslümanları önlerine katarak sürdü. Halk katliamlara karşı koyamadı. Halk ise köylerdeki çocuklar, yaşlılar ve kadınlardan ibaretti. Halk Van Gölü’ne doğru kaçmaya başladı. Van Gölü’nün kıyılarına geldiklerinde Ermeniler mazlumları kıstırdı. İşte o anda Van ile Akdamar Adası arasında yolcu taşımacılığı yapan vapurlar çaresiz halkın imdadına yetişti. Oysa bu vapurlar Ermeni zenginlerine aitti. Çaresiz halk, ‘Denize düşen yılana sarılır’ misali hayatlarını kurtarabileceklerini düşünerek vapurlara doluştu. Nereden bilebilirlerdi ki umut ararken umutlarının yok edileceğini ve asıl katliamın bu vapurda başlayacağını. Van Gölü’nün ortalarında, vapurda pusuya yatan Ermeni çeteleri, insafsızca Müslüman çocuklarının tümünü keserek katletti ve göle attı. Van Gölü’nün suları Müslüman kanı ile kırmızıya boyandı. Bu insanlık dışı katliamdan sonra bir de üstüne Müslüman kadınlarına tecavüz etti Ermeni çeteleri. Onları her gün bir daha, bir daha öldürebilmek için Akdamar Adası’nda tutsak ettiler. Bu Müslüman kadınları hayatlarının sonuna kadar tecavüz ve işkencelere maruz kalıdı. Aynı zamanda da bu ada ve kilise onların ibadet yeri, ruhban okulları oldu. Bunun için bu Müslüman kanı ile bulanmış ada katliam adasıdır” ifadelerini kullandı.

http://www.haberfx.net/gulbeyden-ermeni-ayinine-tepki-haberi-593653/

Yorumlar kapatıldı.