İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hyelist Grubun 14. Kuruluş yıl Dönümü ve Hyetert Gecesi

14. Yıl önce 21 Ağustos 1998’de Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II.nin  öneri ve desteğiyle kurulan, Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Türkiyeli Ermenilerin Hyelist tartışma grubunun 14. yılı ve grubun kardeş kuruluş olan Hyetert’in kuruluş yıl dönümü  birlikte kutlandı. Hyelist Grubun Türkiye ve Türkiye dışında 600 civarında üyesi var.
Hyelist grubun ve Hyetert’in kurucusu Murat Özkan’ın açılış konuşması.

Hokeshnorh Hayr Zakeos Ohanyan, Arjanabadiv Der Drtad Uzunyan, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yervant Özuzun, gazeteci yazar Sayın Ayşe Günaysu, İnsan hakları savunucusu, gazeteci yazar Sayın Ragıp Zarakolu, gazeteci yazar Sayın Talin Sucuyan, Çok değerli Hyelist ve SER Fakirlere Yardım Derneği yöneticileri, Hyelist üyeleri ve misafirler, gecemize hoş geldiniz…
Bu gece, 1998 yılında Patriğimiz Mesrop Mutafyan riyasetinde kurduğumuz Hyelist e-posta grubunun 14. yılını birlikte kutluyoruz.
Geçen 14 yıla baktığımızda, 20 üyeyle başlayıp 600’ün üzerinde üyeye ulaşan Hyelist’e toplamda 46.000’den falza mesaj gönderildiğini görmekteyiz, ki bu durum oldukça aktif bir e-posta grubu olduğumuzu göstermektedir. Hyelist e-postaları Istanbul’dan Adana’ya, Almanya’dan Fransa’ya, Avustralya’dan Arjantin’e, ABD’den Kanada’ya kadar dünya üzerinde çok geniş bir coğrafyada yaşayan Türkiye kökenli Ermeniler tarafından takip ediliyor.
Hyelist grubunun hızlı ve etkin iletişim anlamında ortaya koyduğu başarı, cemaatimiz içerisinde pek çok okul, vakıf, dernek e-posta grubunun kurulmasında öncülük etmiştir. Hyelist arşivlerine baktığımızda geçen yılların cemaatimizde bıraktığı izleri görmemiz mümkündür. Hyelist arşivinin cemaatimizin bu süre zarfında yazılı tarihini oluşturan kaynaklardan biri olduğunu söylemek doğru bir tespit olacaktır.
14. yıldönümüzü heyecanla kutladığımız bu akşam, gözümüz ister istemez Patriğimiz Mesrop Mutafyan’ı arıyor ve hüzünleniyoruz. Hyelist e-posta grubumuzu kuruluş aşamasından itibaren destekleyen ve himaye eden, grubumuzun benzer resepsiyonları için Patrikhanemizin imkanlarını sağlayan Patriğimiz hepinizin de bildiği gibi uzun bir süredir ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Bu vesileyle şahsına ve makamına olan sevgimiz, saygımız, bağlılığımızın devam ettiğini, dualarımızın kendisiyle olduğunu dile getirmek istiyorum.
Sözlerime son verirken, daha önceki yıldönümlerimizde olduğu gibi bu yıl da Hyelist gecesinin giderlerini önemli ölçüde karşılayan Bakırköy Belediyesine ve kısıtlı maddi imkanlarını zorlayarak belli bir ölçüde giderleri üstlenen SER Fakirlere Yardım Derneği’ne Hyelist olarak teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz bu katkılar neticesinde ücretsiz gerçekleşmiştir. Arzu eden misafirlerimiz, SER Fakirlere Yardım Derneği’ne makbuz karşılığında bağış yapabilirler.
 İyi eğlenceler,
 Murat Özkan

Yorumlar kapatıldı.