İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupalı uzman: Ermenistan, Macaristan’la meseleyi çözmek için tüm hukuki mekanizmaları kullanabilir

Macaristan tarafından katil Safarov’un Azerbaycan’a teslimine ilişkin olarak Ermenistan adalete hukuk yoluyla ulaşabilir. NEWS.am muhabirine açıklama Berlin’li siyaset uzmanı Alexander Rar’dan geldi. Uzmanın ifadesiyle Ermenistan Avrupa hukuk mercilerine baş vurmalı. Rar ″Biz AGİT ortak alanında bulunmaktayız; ayrıca Ermenistan Avrupa Konseyi üyesi ve sonuç olarak bu kuruluşta var olan tüm hukuki mekanizmaları kullanabilir.

Bu olay bağlamında Karabağ sorununun çözümüne ilişkin olarak Rar’ın kanaatince Karabağ sorunu lokal bir sorun ve Avrupa’da buna sıra gelmez, herkes finansal krizle uğraşmakta. Rar ″Avrupa’nın bu konuyla ilgilenmesinin nasıl sağlanacağını tasavvur edemiyorum, zira kendisinin ciddi problemleri var. Gerçekleşen olay bağlamında Avrupa’nın soruna yeni bir bakış açısıyla bakmasını ummamak gerek. Bu bir hayal″ dedi.
NEWS.am daha önceki haberinde Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 2004 yılında Budapeşte’de Ermeni subay Gurgen Margaryan’ı öldüren Ramil Safarov’u affettiğini bildirdi.
Hatırlatalım; 19 Şubat 2004’te Ermenistan Silahlı Kuvvetleri subayı Gurgen Margaryan Budapeşte’de NATO «Barış Adına Partnörlük Programı» çeçevesinde İngilizce dil kursuna katılmaktaydı; uyuduğu esnada Ramil Safarov tarafından baltayla canice öldürüldü. Safarov, 30 yıl af hakkı olmaksızın 13 Nisan 2006’da ömür boy hapse mahkum oldu. Karar; 22 Şubat 2007’de  Macar Üst Mahkemesi tarafından da onaylandı
Olay sonrası Ermenistan Milli Güvenlik Kurulunu acil oturuma davet eden cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yaptığı konuşmada konuya ilişkin Millet Meclisinin olağanüstü toplanması ve durumu değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan daha sonra gerçekleştirilen istişare toplantısı esnasında Macaristan’la diplomatik ilişkilerin kesildiğine ilişkin duyuruda bulundu.
Erivan ve dünyanın bir dizi kentlerinde protesto eyleleri yapılmakta.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/119300.html

Yorumlar kapatıldı.