İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Egemen Bağış Darülaceze sakinleriyle iftarda bir araya geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Darülaceze sakinleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Okmeydanı Darülaceze’de düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Eşi Reyhan Bağış, Türkiye Hahambaşısı İshak Haleva, Süryani Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Çetin, Ermeni Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ile çok sayıda davetli katıldı. Yemekten önce darülaceze sakinlerini ziyaret eden bağış, çocuk yuvasındaki çocuklara oyuncak dağıttı.

***

İSTANBUL (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Darülaceze sakinleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Bu yıl yedincisi düzenlenen iftar yemeğine farklı din temsilcileri de katıldı.
Okmeydanı Darülaceze’de düzenlenen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Eşi Reyhan Bağış, Türkiye Hahambaşısı İshak Haleva, Süryani Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Çetin, Ermeni Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ile çok sayıda davetli katıldı. Yemekten önce darülaceze sakinlerini ziyaret eden bağış, çocuk yuvasındaki çocuklara oyuncak dağıttı.
Bakan Bağış iftardan sonra bir konuşma yaptı. Bu yemeği geleneksel bir aile yemeği olarak düşündüklerini ifade eden Bağış, “Hangimizin burada konaklamak durumunda kalacağımızı bilemeyiz. Ama burada kalan kısmını iyi bir bakıma kavuşarak, dostlarla birlikte keyifli geçirebilmelerini sağlayan muazzam bir müessese. Ben bu aile soframıza icabet eden herkese teşekkür ederim. Bunu biz bir aile yemeği olarak görüyoruz. Onun için burada bu yemeği bir aile yemeği geleneği haline getirdik. Ben burada kalan yavrularımızı görmek, onları sevindirmek, hem de bu ülke için çalışmış ve artık emeklilik dönemini huzur içerisinde geçirmek isteyen büyüklerimizle birlikte aynı sofrayı dostlarımızla sevdiklerimizle beraber paylaşmayı önemsiyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.