İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-Ermenistan Orkestrası’na övgü

Türk ve Ermeni müzisyenlerin oluşturduğu orkestranın Berlin’de verdiği konser Alman gazetelerine manşet oldu. Türkiye ve Ermenistan’dan 65 genç müzisyenin oluşturduğu ‘Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası’ önce İstanbulluları ardından da Almanları büyüledi… Yaşları 18 ile 23 arasında değişen ve yüksek konservatuar kökenli genç müzisyenlerden oluşan grup,  Şefler Cem Mansur ve Nvart Andreasyan’ın girişimiyle bir orkestra oluşturmuş ve ilk konserlerini 2010 Temmuzunda Boğaziçi Üniversite’sinde vermişti.

KÜLTÜR SANAT
Türkiye ve Ermenistan’dan 65 genç müzisyenin oluşturduğu ‘Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası’ önce İstanbulluları ardından da Almanları büyüledi. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü’nde geçen çarşamba akşamı verdikleri konserin ardından Avrupa Gençler Klasik Müzik Festivali kapsamında Almanya’ya giden grup cuma akşamı da Berlin’in tarihi binalarından Konzerthaus’ta sahne aldı. Ermenistan-Türkiye Gençlik Orkestrası, İstanbul’da olduğu gibi Berlin’de de Ashot Khachatourian solistliğinde ve Cem Mansur yönetiminde çaldı. Aralarında Berliner Morgenpost, Tagesspiegel ve Deutsche Welle gibi gazetelerinde olduğu Alman basını konsere geniş yer verdi ve konseri festivalin doruk noktalarından biri olarak nitelendirdi.
Yaşları 18 ile 23 arasında değişen ve yüksek konservatuar kökenli genç müzisyenlerden oluşan grup,  Şefler Cem Mansur ve Nvart Andreasyan’ın girişimiyle bir orkestra oluşturmuş ve ilk konserlerini 2010 Temmuzunda Boğaziçi Üniversite’sinde vermişti.
Tiyatrocular birlikte direnecek
Devlet ve Şehir tiyatrolarının özelleştirilmesini öngören yasa tasarısına karşı birleşen tiyatro örgütleri dün ilk toplantılarını yaptı. Birleşme çağrısı yapan örgütler arasında İŞTİSAN (Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği), DETİS (Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği), ASSITEJ Türkiye, Sanatçılar Girişimi, Direklerarası Seyircileri, Batı Karadeniz Seyircileri, Batı Karadeniz Tiyatro Platformu, Amatör Tiyatrolar Birliği ve Türkiye Tiyatrolar Birliği bulunuyor.
Toplantı öncesi mesaj yayımlayan Sanatçılar Girişimi, “İktidarın ülkemiz sanat alanlarında yaratmak istediği toplu yıkım ve yok etme politikaları her boyutuyla ortaya çıkmıştır. Adaletsizlik-eşitsizlik-hukuksuzluk-ötekileştirme-haklara ve halklara karşı saygısızlık tarihimizin en kötü günlerini yaşıyor” dedi.
KÜLTÜR SANAT

Yorumlar kapatıldı.