İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk-Ermeni dostluk şöleni

Süleyman Selçuk/Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2000 yılından beri geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve dünyanın değişik ülkelerinden genç senfoni orkestrası sanatçılarının katıldığı Berlin Young Euro Classic Müzik Festivali’nde sahne alan Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası sanatseverlere müzik ziyafeti verdi.

 İki bölümden oluşan konserde genç sanatçılar, Ludwig van Beethoven’ın iki ve Ermeni sanatçı Alexander Spendiaryan’ın eserleri seslendirildi. Berlin’in ünlü Jandarma Pazarı olarak bilinen meydandaki Konzerthaus’ta düzenlenen Türk-Ermeni Dostluk Konseri’ni çeşitli uluslardan çok sayıda müziksever izledi. Orkestra şefi Cem Mansur’un yönettiği ve iki saati aşkın süren konseri Almanya Türk Topluma Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin Eyalet Milletvekili SPD’li Erol Özkaraca’nın aralarında bulunduğu çok sayıda, Türk ve Alman sanatsever alkışladı.
Alman Avrupa Gençlik Orkestraları Dostluk Derneği’nin “Müzik Aracılığıyla Politik Engeller Aşılır” ve “Daha İyi Bir Anlayış İçin Sinyal” sloganı altında düzenlediği festivalde ünlü Orkestra Şefi Cem Mansur’un yönettiği Türk ve Ermeni Gençlik Senfoni Orkestrası bestesi Ferit Tüzin’e ait “Esintiler” adlı eserini yorumlarken, orkestraya piyanoda Ermeni Sanatçı Ashot Kaçtoriyan eşlik etti. Çin, Endonezya, Güneydoğu Avrupa ülkeleri, Rusya, Japon ve Türkiye’den genç sanatçıların katıldığı festivalde genç sanatçılar klasik müzik sevenlere unutulmaz sanatsal günler geçirmelerine imkan sunuyorlar.

Yorumlar kapatıldı.