İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İttihatçılık!

Ohannes Conkar

Nasıl bir duygudur, bir insanın, kardeşlik, barış, sevgi isteyipde, Ermeniler hakkında ırkçılık yapması ve gönlünün MHP’den yanadır demesi. Ve kendisinin ülkücülerin içinde okumuş olması, onların fikirlerini benimsemesi, İttihatçıların yaptıklarını savunması, kendisinin de, İttihatçı olduğunu açıkca yazması, resmi tarihin yazdıklarını kendisine referans göstererek, Ermeni düşmanlığı, ırkçılık yapması, Ermenileri hedef göstermesi, nasıl bir duygudur.

Nasıl bir duygudur. Ermeni çetecileri şu kadar köyü basarak, şu kadar Türk öldürmüştür, hesabı tutulmayanlarla iki milyon Türk öldürmüştür demesi, nasıl bir duygudur. Bunun için mi 75.000 milyon bir ülke oldu ve Ermeniler ise 50.000 veya 60.000 binde kalması.
Ve nasıl bir duygudur ki, editörlerinin bu gibi yazılara onay vererek, yazarın ırkçılık yaptığını görmemesi.
Nasıl bir duygudur, sayın okurlarım.
Nasıl bir duygudur, nereye gidiliyor, yapılmak istenen nedir.  Bu gibi ırkçı yazılara prim verilerek mi, insanlık, kardeşlik, sevgi aşılanacak okuyan insanlarımıza, yazık bu kaçıncı kez okuyorum bu gibi ırkçılık yazılarını.
Sayın okurlarım söyleyin bana, açıklayın. Benim gerçek olan bir kitap yazısına, 19. 20. ve 21.yüzyıllarda siyasetçilerin söylediklerini yazdığım bir yazıya onay verilmedi ise, bu gibi yazılara niçin onay verildiğini anlamakta zorluk çekiyorum.
Açıklayın bana sayın okurlarım.Irkçılık türküleri söyleyerek, barıştan kardeşlikten, insanlıktan bahsedilebilir mi? Irkçılık yapılarak zeytin ağacı taşıyan bir kuşun resmi konarak bahsedilebilr mi? Söyleyin bana, anlatın, kardeşlik, insanlık, barış bu gibi ırkçı yazılarla mı gelecek?
Anlatın, anlayayım. Bu kalın kafama girmiyor, bu gibi ırkçılık yazıları yazıpta, barış türkülerini, anlamıyor bu kalın kafam…
Resim : Kendi objektifimden /
Conkar Ohannis [pakraduni5@hotmail.fr]

Yorumlar kapatıldı.