İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sason’luların büyük bayramı: Ermeniler Maruta Dağına hac ziyaretinde bulundular

Türkiye’nin Batman ili  Sason  ilçesi sınırlarında bulunan Maruta (Maratuk, Mereto) Dağı hac ziyaretine Ermenistan’lılar yanısıra Diaspora ve Türkiye’nin farklı alanlarından Ermeniler katıldılar.Sason’dan NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre Maruta Dağı tırmanışı bu yıl «Sason ve Mutki Ermenileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği» tarafından düzenlendiğini bildirmekte. 

Tüm hacılar, Türk basınında yer alan Sason kaymakam ve  belediye başkanının hac ziyaretinin Müslümanların Ramazan ayına denk gelmesinden ötürü ertelenmesine ilişkin kararına  rağmen herhangi bir engel olmaksızın Yüksek Meryem Ana Şapeline ulaştılar. Sasun Belediye başkanı günü belli olan ziyaretlerin  ertelenmediğini dikkate almayarak, hac ziyaretinin Eylül gibi birkaç ay sonrasına ertelendiğini duyurmuştu.
Sason’a ziyarette bulunan yaklaşık 100 Ermeni, özel nakliye araçlarıyla 28 Temmuz akşamı Maruta Dağı yamacına ulaştılar, burada yemek yediler Ermenice şarkılar söyleyerek, kutlamalarına devam ettiler.
Sabah saat 4:00’te ilk grup tırmanışa geçti, bunu diğerler izledi. Yaklaşık 2 saat sonra hacılar Maruta Dağının 2973 mt.’deki zirvesinde bulunanm Maruta Yüksek Meryem Ana Şapeline ulaştılar. Hacılar şapelde mum yaktılar, birlikte dua edip, ilahiler söylediler.
Hac ziyaretine «Maratuk» Halk Dansları Topluluğu ve  Diasporadan bazı gençlik kurulaşları temsilcileri de katıldılar..
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.