İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliselerin aidiyetine ilişkin bilimsel-sahte tartışmalar yürütülene dek, bunlar tahrip oluyor

Ermenistan’ın Gürcistan Büyükelçisi Hovhannes Manukyan, Gürcistan’da Ermeni Kilisesi meselesi önyargılar, ülke ve etkili kültürüne karşı hayal mahsulü tehditlerle sıkı şekilde yoğrulmaktadır. Sıklıkla yazılarda nereden alındığı bilinmeyen Ermeni tarafının taleplerine ilişkin haberler yer almakta. Şöyle ki Ermeni tarafının 5’i Tiflis’te ve biri Akhalkelek’te olmak üzere 6 kilisenin iadesini istemiş olmasına rağmen, kiliselerin olası  iadesine karşı kamuoyu görüşü yaratmak için maksatlı olarak üç haneli sayılar belirtilmektedir″ dedi.

Gürcistan’da Ermeni Kilisesi meselesi önyargılar, ülke ve etkili kültürüne karşı hayal mahsulü tehditlerle sıkı şekilde yoğrulmakta. Beyanat Gürcistan Ermeni Kilisesine ilişkin «News.ge» portalının sorusunu yanıtlayan Ermenistan’ın Gürcistan Büyükelçisi Hovhannes Manukyan’dan geldi.
Elçi, geçtiğimiz yıl Gürcistan yasalarında dini kuruluşlara kamu hukuku tüzel kişisi olarak kaydolma yönünde değişiklikler gerçekleştirildiğini hatırlattı, Gürcü basınında çapsız makale dalgası başladığını, bunun esas gerekçelerinden birinin Gürcü Ortodoks Kilisesinin yabancı kiliselerle eşitlendiği ve hatta haklarının ihlal edildiği görüşü olduğunu kaydetti
Elçi sözlerinde ″Bu vesileyle Gürcü Kilisesi bir kereden farklı bir statü kazandığından, ikincisi her kilisenin önemi yasayla verilen imtiyazlardan değil, farklı bir şey üzerine, herşeyden evvel kamusal çoğunluk için güvenilir bir kurum olduğundan bunun böyle olmadığını belirtmek isterim.
Gürcistan’da Ermeni Kilisesi meselesi önyargılar, ülke ve etkili kültürüne karşı hayal mahsulü tehditlerle sıkı şekilde yoğrulmaktadır. Sıklıkla yazılarda nereden alındığı bilinmeyen Ermeni tarafının taleplerine ilişkin haberler yer almakta. Şöyle ki Ermeni tarafının 5’i Tiflis’te ve biri Akhalkelek’te olmak üzere 6 kilisenin iadesini istemiş olmasına rağmen, kiliselerin olası  iadesine karşı kamuoyu görüşü yaratmak için maksatlı olarak üç haneli sayılar belirtilmektedir″ dedi.
Ancak H. Manukyan’ın kanaatince başlıca sorun kiliselerin aidiyetine ilişkin bilimsel-sahte tartışmalar yürütülene dek, bunların fiilen sahipleri bulunmadığından tahrip olmalaı. Manukyan ″Bu kiliseler kendi mimari özgünlükleriyle, Gürcistan’ın başkenti için ona eski bir hava vererek  gerçek birer süs olabilirlerdi″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.